HBO Manager Kinderopvang

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
HBO Manager Kinderopvang
Omschrijving
Heeft u de ambitie om manager te worden bij een kinderopvang of gastouderbureau? Dan is dit de ideale opleiding voor u. U ontwikkelt tijdens deze opleiding uitgebreide kennis van management en leidinggeven in de kinderopvang. U gaat praktijkgericht
aan de slag, zodat u de theorie direct in uw eigen praktijk kunt toepassen. Met de kennis van deze opleiding in huis kunt u grote stappen maken in uw carrière.


Doelgroep

U bent (aankomend) manager, teamleider of coördinator in de kinderopvang. U werkt bijvoorbeeld bij een kinderopvangorganisatie of u geeft direct leiding aan een kinderopvangvestiging.

Vooropleiding

U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

In deze opleiding gaat u aan de slag met kernthema's op het gebied van kinderopvang en management. De kennis die u opdoet combineert u met de werkervaring die u al heeft. U gaat onder meer aan de slag met de theorie rondom de omgang met teams en groepsleiders,
planning en coördinatie, creëren van draagvlak, coaching en ontwikkeling van personeel. Tussen de bijeenkomsten door maakt u aan de hand van gerichte opdrachten telkens de koppeling met de praktijk. U rondt de modules af met praktijkgerichte opdrachten. Dat
levert een efficiënte en inspirerende leersituatie op. Zo bent u direct succesvoller in uw werk.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.