HBO Bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs PABO

Organisatie
Share |

Organisatie
Plaats
Diverse locaties Nederland

Opleiding

Opleiding
HBO Bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs PABO
Omschrijving

Het is voor veel volwassenen een wens om als leraar in het basisonderwijs te werken. Met deze PABO-opleiding van Hogeschool NCOI is dit meer dan ooit binnen handbereik. De opleiding is uniek in Nederland, want deze is speciaal ontwikkeld voor werkenden. Als je hoogopgeleid bent (HBO/WO) of relevante ervaring in het bedrijfsleven of onderwijs hebt, dan kun je deze opleiding zelfs in een versneld traject afronden. De opleiding is zeer praktijkgericht en professioneel van opzet. Bij deze PABO (HBO Bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs) krijg je de nodige bagage om kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf les te kunnen geven. Na afronding mag je de titel Bachelor of Education (B Ed) voeren. Deze PABO-opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit is de snelst groeiende PABO-opleiding in Nederland. En dat is niet voor niets!


Stage
Het verzorgen van onderwijs is een van de kerntaken van een leraar. Ervaring opdoen in de praktijk in de vorm van een stage is dan ook een essentieel onderdeel van deze opleiding. Om de opleiding succesvol te doorlopen, dien je dus een stageschool te vinden waar je 1 dag per week stage kunt lopen. Hier leer je onder andere hoe je onderwijsactiviteiten op een goede manier kunt voorbereiden, uitvoeren en evalueren. Vanaf het eerste jaar doe je ervaring op binnen de stageschool. Als je al in het onderwijs werkt, bijvoorbeeld als onderwijsassistent, dan kun je je baan vaak gebruiken als gedeeltelijke stageplaats. Zo kun je werk en studie combineren. Voor deze opleiding geldt dat je zowel in de onder- als bovenbouw van de basisschool les moet geven. Wij hebben een stageadviesbureau dat je kan adviseren over de stageschool en kan helpen bij het vinden van een stageplek.


Voor wie?
Deze opleiding is ontwikkeld voor iedereen die op een efficiƫnte en flexibele manier het officiƫle HBO Bachelordiploma Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO) wil behalen. Als je een HBO-/WO-vooropleiding hebt, kun je de opleiding sterk verkorten naar circa 2 jaar. Je kunt dan een vrijstellingsverzoek indienen. Ook voor onderwijsassistenten, vakleerkrachten (bijvoorbeeld muziekdocent) en pedagogisch medewerkers in het onderwijs is een verkorte route mogelijk.
Vooropleiding
Om toegelaten te worden tot deze opleiding dien je in het bezit te zijn van een HAVO-/VWO- of volledig MBO-diploma.


Aanpak
De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Naast de nodige theoretische kennis ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je als docent in het basisonderwijs veel aan hebt. De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt!


Opzet van de opleiding
Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Deze praktijkgerichte HBO-opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. De opleiding bestaat uit 3 fases met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst in de 2 weken. In de afstudeerfase werk je aan je eindscriptie en leg je de laatste hand aan het praktijkprogramma. De modulaire opzet maakt het mogelijk om heel flexibel te studeren. De kosten van de opleiding zijn gebaseerd op 3 jaar. Wanneer je langer over de opleiding doet, worden hier geen extra kosten voor in rekening gebracht. Het programma is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Per module rond je