HBO Toetsing en Assessment

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
HBO Toetsing en Assessment
Omschrijving
Wilt u zich verder ontwikkelen in het maken en afnemen van kwalitatief goede, leuke en interessante toetsen? Dan is dit HBO-programma de juiste keuze. U verdiept zich in het doel, de functies en de kwaliteit van toetsen. U leert een succesvol toetsbeleid
op te stellen en u ontwikkelt kennis in de procedures van het afnemen, beoordelen en corrigeren van toetsvormen.


Doelgroep

U bent leraar in het primair of voortgezet onderwijs en u wilt zich specialiseren in het construeren en afnemen van valide en betrouwbare toetsen.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

Deze opleiding is zeer praktijkgericht. Tijdens de modules wordt voortdurend een koppeling gemaakt met uw eigen werkomgeving. Er is veel aandacht voor het toetsbeleid op uw eigen school en die van uw medestudenten. U leert van elkaar en van onze topdocenten.
Door de ruime ervaring zijn de docenten ideale sparringpartners voor u.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. U kunt vanuit dit programma verder studeren naar diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI, waar deze modules ook deel van uitmaken. Indien u wordt toegelaten, ontvangt u gegarandeerd vrijstelling.
Zie Hogeschool NCOI voor de voorwaarden.

Stage

De praktijkopdrachten zijn gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk. Indien u niet werkzaam bent in het onderwijs, is het nodig om een onderwijsinstelling in uw omgeving te benaderen, zodat u een geschikte praktijksituatie
heeft waarin u de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.