HBO Sport- en Bewegingseducatie

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
HBO Sport- en Bewegingseducatie
Omschrijving
In dit unieke HBO-programma wordt aandacht besteed aan alle onderwerpen die bij sport- en bewegingseducatie komen kijken. Daarbij zorgt de praktijkgerichte aanpak van Hogeschool NCOI ervoor dat u direct profijt in uw eigen werkpraktijk zult merken.
Bovendien kunt u na deze opleiding mogelijk doorstromen naar het volledige Bachelorprogramma Sportmanagement of Bachelorprogramma Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) van Hogeschool NCOI. Kortom: een zeer actuele opleiding die juist in deze tijd uitstekende
perspectieven biedt.


Doelgroep

Bent u werkzaam op het gebied van sport en beweging of heeft u de ambitie te gaan werken in deze brede en diverse sector? Wilt u zich extra verdiepen in sport- en bewegingseducatie op HBO-niveau? Dan is deze opleiding echt iets voor u!

Doel en opzet

Deze opleiding bestaat uit 2 fases. In de eerste fase legt u een brede, noodzakelijke basis. Zo leert u over het ontwerpen en uitvoeren van beweegprogramma's, leert u de kern van bewegingsleer kennen en gaat u aan de slag met inspanningsfysiologie. Hierdoor
verwerft u essentiƫle kennis om goede trainingsprogramma's op te stellen en leert u de mogelijkheden en onmogelijkheden van het menselijk lichaam kennen. In fase 2 richt u zich specifieker op het ontwerpen van beweegprogramma's voor specifieke doelgroepen
en de samenleving in zijn geheel. Met deze 2e fase verdiept u zich dus meer in het op maat maken van beweegprogramma's, trainingsprogramma's en sportaanbod.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren en zeer deskundige docenten, die zelf geruime tijd in de praktijk actief zijn. Tijdens de bijeenkomsten worden verschillende werkvormen gebruikt om uw kennis en kunde te ontwikkelen en verbeteren. Hierbij wordt de theorie
steeds in verband gebracht met de praktijk.

Vooropleiding

U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.