HBO Professioneel Docent

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
HBO Professioneel Docent
Omschrijving
Wilt u een compleet overzicht van het lesgeven en begeleiden van jongeren in de klas? Dan is deze opleiding een uitstekende kennismaking met het onderwijs! Als u wilt doorstuderen en uw onderwijsbevoegdheid wilt halen, kunt u met dit programma
mogelijk vrijstelling krijgen in de lerarenopleidingen van Hogeschool NCOI.


Doelgroep

U heeft interesse in werken in het voortgezet onderwijs en wilt zich vanuit die achtergrond én uw vakachtergrond oriënteren op een rol als docent.

Vooropleiding

U kunt aan deze opleiding deelnemen met een HAVO-, VWO- of volledig MBO-diploma, aangevuld met relevante werkervaring. Een afgeronde HBO Bacheloropleiding is ook een prima uitgangspositie voor deze opleiding.

Doel en opzet

U ontwikkelt diepgaand inzicht in adolescentenpsychologie en groepsprocessen. Deze inzichten worden vertaald naar de praktijk van uw lesgeven en uw klassenmanagement. In het programma zijn theorie en praktijk goed in balans.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. U kunt vanuit dit programma verder studeren naar diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI, waar deze modules ook deel van uitmaken. Indien u wordt toegelaten, ontvangt u gegarandeerd vrijstelling.
Zie Hogeschool NCOI voor de voorwaarden.

Stage

Bent u niet werkzaam in het onderwijs? Dan is het nodig om een onderwijsinstelling in uw omgeving te benaderen, zodat u een geschikte praktijksituatie heeft waarin u de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.