HBO Pedagogiek

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
HBO Pedagogiek
Omschrijving
In het programma HBO Pedagogiek staan kwesties rond de opvoeding centraal. U leert hoe u ouders, kinderen, leerkrachten en andere opvoeders moet begeleiden en ondersteunen. U krijgt een uitstekend overzicht van alle belangrijke onderwerpen binnen
dit boeiende vakgebied. Het diploma van deze opleiding biedt u tevens een mooie stap richting de geaccrediteerde HBO Bachelor Pedagogiek.


Doelgroep

U wilt uw kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van pedagogiek naar een HBO-niveau tillen. De opleiding is interessant voor bijvoorbeeld beleidsmedewerkers jeugdbeleid bij een gemeente, adviseurs voor onderwijsinstellingen, leerlingenbegeleiders in
het voortgezet onderwijs, opvoedingsvoorlichters of orthopedagogisch medewerkers. Het verschil tussen pedagogiek en sociaal pedagogische hulpverlening (SPH) is dat pedagogiek zich uitsluitend richt op kinderen en opvoeders, terwijl SPH zich ook op andere doelgroepen
richt. Ook houdt pedagogiek zich voornamelijk bezig met preventie. Dat betekent dat pedagogen meestal kinderen begeleiden met wie het naar verhouding goed gaat en die niet in zwaardere vormen van hulpverlening zijn terechtgekomen.

Vooropleiding

U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

Alle belangrijke thema's uit het werkgebied van de pedagogiek komen in deze inspirerende opleiding aan de orde. U werkt tijdens de opleiding aan enkele opdrachten. U koppelt deze opdrachten, indien mogelijk, aan uw eigen werkomgeving. Dat maakt de opleiding
extra interessant. De opleiding wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten die zelf in de praktijk werkzaam zijn. U gaat samen met uw docent en medestudenten aan de slag met boeiende cases.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.