HBO Orthopedagogiek en Hulpverlening

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
HBO Orthopedagogiek en Hulpverlening
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
HBO Orthopedagogiek en Hulpverlening
Omschrijving
Bent u werkzaam in de (ortho)pedagogiek en wilt u uw kennis en kwaliteiten op dit gebied uitbreiden op HBO-niveau? Dan is dit programma geschikt voor u! In dit korte programma wordt essentiƫle kennis op het gebied van de orthopedagogiek gecombineerd
met professionele vaardigheden in de hulpverlening en begeleiding.


Doelgroep

U bent werkzaam in het werkveld van (ortho)pedagogische hulpverlening of maatschappelijk werk en u wilt uw hulpverlenende en begeleidende kwaliteiten professionaliseren.

Vooropleiding

U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen.

Doel en opzet

In deze inspirerende opleiding komen alle belangrijke thema's uit het werkgebied van orthopedagogiek en hulpverlening aan bod. U werkt tijdens de opleiding aan enkele opdrachten en waar mogelijk koppelt u deze aan uw eigen werkomgeving. Dat maakt de opleiding
extra interessant. De opleiding wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten, die zelf in de praktijk werkzaam zijn. U gaat samen met uw docent en medestudenten aan de slag met boeiende cases.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. U kunt vanuit dit programma verder studeren naar diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI, waar deze modules ook deel van uitmaken. Indien u wordt toegelaten, ontvangt u gegarandeerd vrijstelling