HBO Orthopedagogiek

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
HBO Orthopedagogiek
Omschrijving
Wilt u op zeer praktische wijze leer- en opvoedingsproblemen bij kinderen bestuderen? Dan is dit korte HBO-programma Orthopedagogiek zeer geschikt voor u. Een orthopedagoog houdt zich bezig met ernstige problematiek zoals bijvoorbeeld depressie,
angst en agressie. Tijdens de opleiding leert u wat er in de opvoeding en op school moet gebeuren om deze problemen aan te pakken.


Doelgroep

U wilt uw kennis en vaardigheden op het gebied van orthopedagogiek op HBO-niveau ontwikkelen. U houdt zich (professioneel) bezig met de begeleiding van kinderen bij leer- en opvoedingsproblemen of heeft de ambitie dit in de toekomst te doen.

Vooropleiding

U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

Ervaren en deskundige docenten informeren u over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van orthopedagogiek. Zo behandelt u aan de hand van praktische opdrachten verschillende wijzen van opvoeden, behandelingsvaardigheden en leert u meer over de achtergronden
van jeugdzorg.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.