HBO Klassenmanagement en Leerlingbegeleiding

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
HBO Klassenmanagement en Leerlingbegeleiding
Omschrijving
In dit HBO-programma ligt de focus op het professioneel omgaan met een klas en het begeleiden van groepen. U krijgt inzicht in groepsprocessen, adolescentenpsychologie en u leert om te gaan met conflicten. Hiermee krijgt u de juiste tools om goed
voorbereid en overtuigend uw klas te kunnen managen.


Doelgroep

U bent werkzaam in het voortgezet of beroepsonderwijs. U wilt meer leren op het gebied van klassenmanagement en begeleiding van leerlingen.

Vooropleiding

U bent werkzaam als docent in het onderwijs of gaat starten in deze rol. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen.

Doel en opzet

U ontwikkelt belangrijke kennis en vaardigheden die u nodig heeft om goed voor een klas te staan. Ook ontwikkelt u kennis en specifieke vaardigheden voor het managen van een klas. In het programma worden theorie en praktijk in hoog tempo afgewisseld. Verschillende
oefeningen en werkvormen worden ingezet om uw kennis en vaardigheid op het gebied van klassenmanagement en groepsdynamica sterk te ontwikkelen. Uiteraard wordt het programma verzorgd door ervaren professionals uit de praktijk.

U werkt aan praktijkgerichte oefeningen, cases en groepsopdrachten, zodat u alles ook direct kunt toepassen in uw eigen werkomgeving.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.

Stage

Bent u niet werkzaam in het onderwijs? Dan is het nodig om een onderwijsinstelling in uw omgeving te benaderen, zodat u een geschikte praktijksituatie heeft waarin u de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.