HBO Kinderobesitas

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
HBO Kinderobesitas
Omschrijving
In deze praktijkgerichte opleiding leert u welke complexe combinaties van factoren kinderobesitas veroorzaken. U leert hoe u kinderen en gezinnen kunt begeleiden bij een duurzame verandering van leefstijl. Door de praktijkgerichte aanpak wordt
u direct succesvoller in de begeleiding van kinderen met obesitas. Het diploma van deze opleiding kunt u mogelijk inbrengen in verschillende paramedische, pedagogische en sociale HBO Bachelors van Hogeschool NCOI.


Doelgroep

Wilt u kinderen met overgewicht en hun ouders op verantwoorde wijze begeleiden? Dan is deze opleiding iets voor u. De opleiding is zeer geschikt voor mensen in het onderwijs, in de sportbranche, de gezins- en jeugdzorg, en voedingsconsulenten en diƫtisten.

Vooropleiding

U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

De opleiding is opgebouwd uit 3 praktijkgerichte modules. U ontwikkelt belangrijke kennis en vaardigheden op het gebied van overgewicht bij kinderen, het ontstaan en de complicaties ervan. Bovendien leert u professionele vaardigheden op het gebied van het begeleiden
van kinderen en ouders met overgewicht. Zo leert u bijvoorbeeld de fysiologie en anatomie van een kind, kijkt u naar ziekten die voortkomen uit eten (zoals diabetes), kijkt u naar het gezin als systeem en leert u beweegprogramma's voor kinderen ontwikkelen.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. U kunt vanuit dit programma verder studeren naar diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI, waar deze modules ook deel van uitmaken. Indien u wordt toegelaten, ontvangt u gegarandeerd vrijstelling.
Kijk op Hogeschool NCOI voor de voorwaarden.