HBO IT en Nieuwe Media voor Docenten

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
HBO IT en Nieuwe Media voor Docenten
Omschrijving
Ook het onderwijs krijgt steeds meer te maken met nieuwe media. Denk aan tablets, smartboards en bijvoorbeeld online games met leerelementen. Wilt u leren hoe u nieuwe media kunt inzetten tot leuke didactische werkvormen en daarnaast ook perfect
kunt integreren in uw werkzaamheden? Dan is dit programma van NCOI bijzonder interessant voor u. U ontwikkelt uw kennis en handigheid in IT en door de praktijkgerichte aanpak kunt u wat u leert direct in de les toepassen.


Doelgroep

U bent docent in het onderwijs en u wilt zich verdiepen in de toepassing van IT en nieuwe media in uw eigen werkzaamheden.

Vooropleiding

U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

U volgt tijdens dit programma 2 modules op het gebied van IT voor docenten. Daarnaast kunt u na het volgen van de modules IT ook gebruiken om op een leuke, nieuwe manier les te geven. Denk bijvoorbeeld aan digitale spelsituaties of uitleg via een filmpje op
de smartphone. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten, een zeer moderne online leeromgeving en uw eigen werkomgeving maakt deze opleiding uniek. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten, die uw dagelijkse beroepspraktijk uitstekend begrijpen.
U voert daarnaast verschillende praktijkopdrachten uit.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. U kunt vanuit dit programma verder studeren naar diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI, waar deze modules ook deel van uitmaken. Indien u wordt toegelaten, ontvangt u gegarandeerd vrijstelling.
Zie Hogeschool NCOI voor de voorwaarden.

Stage

De praktijkopdrachten zijn gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk. Indien u niet werkzaam bent in het onderwijs, is het nodig om een onderwijsinstelling in uw omgeving te benaderen, zodat u een geschikte praktijksituatie
heeft waarin u de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.