HBO Didactische Werkvormen en Vaardigheden

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
HBO Didactische Werkvormen en Vaardigheden
Omschrijving
In dit praktijkgerichte HBO-programma houdt u zich bezig met de vraag hoe kennis en vaardigheden het beste overgedragen kunnen worden. Wilt u bijvoorbeeld in uw organisatie uw medewerkers zich verder laten ontwikkelen? Dan is het van belang dat
u hierbij de juiste didactische kwaliteiten gebruikt en kennis heeft van onder andere leergedrag van volwassenen en moderne leerstrategie├źn. In dit HBO-programma krijgt u een helder totaaloverzicht van de didactiek en leert u didactische vaardigheden.


Doelgroep

Bent u werkzaam in het interessante veld van bedrijfsopleidingen of wilt u meer kennis opdoen over didactiek? Dan is deze opleiding ideaal voor u.

Vooropleiding

U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

Deze opleiding bestaat uit 2 praktijkgerichte modules, waarin de theorie aan uw dagelijkse praktijk wordt gekoppeld. U maakt kennis met het voeren van een onderwijspsychologie en de ontwikkeling van het leren, krijgt inzicht in moderne leerstrategie├źn en ontwikkelt
de juiste didactische vaardigheden. De opleiding wordt door ervaren docenten en onderwijskundigen verzorgd. U gaat met opdrachten, cases en praktijksituaties aan de slag.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. U kunt vanuit dit programma verder studeren naar diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI, waar deze modules ook deel van uitmaken. Indien u wordt toegelaten, ontvangt u gegarandeerd vrijstelling.
Zie Hogeschool NCOI voor de voorwaarden.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.