HBO Bachelor Lerarenopleiding Wiskunde

Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden. Kijk hiervoor op http://www.ncoi.nl/Voorlichtingsbijeenkomsten.html.

Met deze opleiding kun je aanspraak maken op de lerarenbeurs.

Organisatie
Share |

Organisatie
NCOI Opleidingen
Plaats
Diverse locaties in Nederland
Beschrijving
Onderwijsopleidingen bij NCOI

Met veel drive organiseert NCOI Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en complete leerlijnen met erkende MBO-, HBO- en Masteropleidingen en trainingen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor mensen met ambitie in het onderwijs. Mensen zoals u, dus. Onze aanpak is vooral uniek, omdat wij altijd optimaal aansluiten op de situatie van volwassenen. Mensen die, naast een druk leven, op een plezierige en praktijkgerichte manier willen studeren en zo hun persoonlijke ambitie als leraar willen waarmaken.

Juist onze flexibele manier van opleiden en onze jarenlange ervaring zijn van toegevoegde waarde voor het moderne onderwijsveld. Wij ervaren nu al dat veel onderwijsinstellingen kiezen voor NCOI Opleidingen. Door onze opleidingen en trainingen worden onderwijsmedewerkers verder ontwikkeld en leren zij van de kennis en inzichten van anderen.

Opleiding

Opleiding
HBO Bachelor Lerarenopleiding Wiskunde
Omschrijving

Was u altijd al bovengemiddeld goed in wiskunde? Lijkt het u leuk en boeiend om dit belangrijke vak op inspirerende wijze op jongeren over te brengen? Dan bent u bijzonder geschikt als leraar Wiskunde, een beroep met uitstekende perspectieven. Tijdens dit programma verbindt u zo veel mogelijk de theorie met de werkelijkheid om ons heen. Overal in de maatschappij wordt wiskunde gebruikt, bijvoorbeeld in de techniek, in de industrie, bij banken en bij verzekeringsmaatschappijen. Het is dan ook een belangrijk vakgebied dat veel waard is voor leerlingen. Het is echter niet altijd makkelijk om voor de klas te gaan staan. U moet namelijk niet alleen alles van wiskunde weten, maar ook de didactische aspecten van lesgeven kennen. In dit praktijkgerichte Bachelorprogramma ontwikkelt u zich daarom op didactisch en vakinhoudelijk gebied. De bijzondere opzet van het programma maakt dat u heel flexibel kunt studeren. Zo kunt u zich ontwikkelen in uw eigen tempo, passend bij uw voorkennis en eventuele werkervaring. Dit is niet alleen efficiënt, maar werkt ook erg motiverend. Indien u hoogopgeleid bent (HBO of WO) of relevante ervaring in het bedrijfsleven of onderwijs heeft, kunt u dit Bachelorprogramma mogelijk zelfs in een versneld traject afronden. Met dit Bachelorprogramma bent u verzekerd van een uitstekende voorbereiding op het boeiende vak van leraar in het voortgezet onderwijs.

Doelgroep

Het programma is ontwikkeld voor diegenen die op een efficiënte en flexibele manier het officiële HBO Bachelorprogramma Lerarenopleiding Wiskunde willen afronden. Wilt u bijvoorbeeld als onbevoegd leraar uw onderwijsbevoegdheid behalen? Of wilt u als bevoegd leraar juist een 2e onderwijsbevoegdheid behalen? Ook dan is dit programma erg interessant voor u. Het Bachelorprogramma is ook erg interessant wanneer u een overstap wilt maken van het primair onderwijs naar de tweedegraads gebieden binnen het onderwijs. U kunt met dit programma dan een officiële bevoegdheid behalen. Heeft u een aan dit programma gerelateerde HBO- of WO-vooropleiding? Dan kunt u het programma mogelijk verkorten door een vrijstellingsverzoek in te dienen.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt aan dit HBO Bachelorprogramma deelnemen met een HAVO- of VWO-diploma, met als aanvullende eis Wiskunde B (HAVO) of Wiskunde A (VWO) in het vakkenpakket. Bent u in het bezit van een HAVO- of VWO-diploma zonder Wiskunde B in het vakkenpakket (HAVO) of Wiskunde A (VWO), of van een volledig MBO niveau 4-diploma, dan volgt u eerst de hiervoor speciaal ontwikkelde servicemodule Wiskunde. Als u niet in het bezit bent van een van deze diploma's en u bent minimaal 21 jaar, dan kunt u instromen op basis van de 21+regeling van Hogeschool NCOI. Ook dan volgt u de servicemodule Wiskunde. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Doel en opzet

Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten, die zelf ervaring hebben in de onderwijspraktijk en kennis hebben van wiskunde. U zult merken dat zij een ideaal klankbord voor u vormen. Zo kunt u praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. De kosten van de opleiding zijn gebaseerd op 3,5 jaar. Doet u langer over de opleiding? Dan betaalt u geen extra kosten.

U gaat in de inspirerende bijeenkomsten in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. U koppelt dit direct aan uw eigen werkomgeving. Zo kunt u wat u leert direct toepassen en ook daarvan weer leren. Deze studieaanpak is bijzonder effectief.

Dit Bachelorprogram