Effectieve communicatie

Organisatie
Share |

Organisatie
Effectief Onderwijs
Plaats
Heerenveen
Beschrijving
Effectief Onderwijs uit Sneek is een onderwijscentrum met praktijkgerichte onderwijs specialisten. We verzorgen advies, begeleiding& scholing voor scholen in het (speciaal-)basisonderwijsen werken daarbij samen met Fontys OSO hogescholen. Uitgangspunten - Enthousiasme: gedreven mensen onmisbaar voor effectief onderwijs! - Onderwijs(-ontwikkeling): functioneel en praktisch is het motto. - Planmatige, gestructureerde aanpak blijkt in de praktijk erg effectief. - Alle activiteiten moeten daadwerkelijk iets opleveren voor leerlingen! Expertise - Goed onderwijs aan leerlingen met een leerachterstand en/of beperking; - Samenhangend kwaliteitsbeleid en planmatige schoolontwikkeling.

Opleiding

Opleiding
Effectieve communicatie
Omschrijving
Therma: Effectieve communicatie met leerlingen en ouders
In het onderwijs voer je dagelijks diverse soorten gesprekken. Vaak is het nodig dat er doelgericht en bewust wordt gecommuniceerd. Wil je je bewust worden van je eigen aandeel in het voeren van gesprekken en wat er nodig is om gesprekken tot een goed einde te brengen?
In deze module leer je niet alleen het hoe, maar ook het waarom van communiceren. Daarnaast is er aandacht voor het speciale kind en communicatie. Kortom, je maakt je vaardigheden eigen die je in de praktijk toe kunt passen. Hierdoor wordt je een betere collega en leerkracht.