Een effectief mentoruur verzorgen; hoe doe je dat?

Organisatie
Share |

Organisatie
HPC
Plaats
Utrecht
Beschrijving
HPC kan u op verschillende manieren en binnen diverse thema’s van dienst zijn. Binnen het onderwijs en het bedrijfsleven is HPC een begrip als het gaat om trainingen op maat en trainingen met open inschrijvingen. Alle uitvoerende trainers behandelen de thema’s op heldere, uitdagende, begrijpelijke en interactieve wijze. Ook voor supervisie worden wij vaak gevraagd. We hebben inspirerende inleiders en sprekers voor congressen, lezingen, ouder- en thema-avonden. Verder verzorgt HPC in samenwerking met Osmo Consult de 2 jarige opleiding tot synergetisch leerlingbegeider, trainer-coach en coachend leidinggevende. Voor meer informatie surf verder op onze website.

Opleiding

Opleiding
Een effectief mentoruur verzorgen; hoe doe je dat?
Omschrijving

Eendaagse training voor mentoren waar zij kennis maken en werken met hét werkboek voor mentoren om zo hun mentoruur effectief in te vullen.
Mentoren vinden het soms lastig om een mentoruur effectief te maken. Vaak wordt er op het internet of in een mentormethode gezocht naar een kant en klare invulling van het mentoruur. Dit omdat de meeste mentoren het mentoruur niet als huiswerkuur of vakles willen laten worden. Een competente en professionele mentor wil zijn mentoruur gebruiken om op een andere manier verbinding te maken met zijn leerlingen. En verder om zo snel mogelijk een veilige sfeer te creeeren waarin iedere leerling zichzelf kan en mag zijn. Waardoor bij iedereen optimale groei en ontwikkeling kan plaats vinden waarin maximaal geleerd en gewerkt kan worden.

Tijdens deze eendaagse ervaren de deelnemers hoe je met makkelijk en snel uitvoerbare oefeningen, energizers, processen en werkvormen de hierboven beschreven doelen kunt bereiken. Verder hoe je je snel en optimaal kunt verbinden met jouw mentorklas en de leerlingen onderling met elkaar, waardoor het mentoruur misschien wel hét uur wordt waar leerlingen elke week naar uit kijken.

Voor wie: zowel startende, als ervaren mentoren.
Data: 15 januari 2014
Contacturen:  6½ uur
SBU: 3 uur
Kosten per deelnemer: € 205- (Inclusief ‘Werkboek Mentor van nu’)
Trainer: Herberd Prinsen