De leraar zegt NEE tegen pesten!

Organisatie
Share |

Organisatie
HPC
Plaats
Utrecht
Beschrijving
HPC kan u op verschillende manieren en binnen diverse thema’s van dienst zijn. Binnen het onderwijs en het bedrijfsleven is HPC een begrip als het gaat om trainingen op maat en trainingen met open inschrijvingen. Alle uitvoerende trainers behandelen de thema’s op heldere, uitdagende, begrijpelijke en interactieve wijze. Ook voor supervisie worden wij vaak gevraagd. We hebben inspirerende inleiders en sprekers voor congressen, lezingen, ouder- en thema-avonden. Verder verzorgt HPC in samenwerking met Osmo Consult de 2 jarige opleiding tot synergetisch leerlingbegeider, trainer-coach en coachend leidinggevende. Voor meer informatie surf verder op onze website.

Opleiding

Opleiding
De leraar zegt NEE tegen pesten!
Omschrijving

Pesten is van alle tijden. Als school, instelling en (sport)vereniging word je steeds vaker geconfronteerd met het zeer heftige effect van pesten en gepest worden en andere vormen van grensoverschrijdend gedrag. Denk hierbij aan de recente zelfmoord van Tim en Fleur. Hierdoor ontstaan gevoelens van onveiligheid bij leerlingen, docenten, begeleiders en ouders. Vaak zijn irritatie, frustratie, vermoeidheid en ziek zijn het gevolg.
De mensen hebben als primaire behoefte 'veiligheid' en om deze te creëren hebben we aan de ene kant behoefte ons te verbinden en relaties aan te gaan en bij een groep te horen. Aan de andere kant willen we ook autonoom en een individu zijn, om ons te differentiëren en om grenzen aan te geven. Een andere behoefte van mensen is erkenning. Erkenning zort er voor dat je het gevoel hebt dat je er toe doet. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen.
Opdat de stem van Tim en Fleur gehoord zijn heb je als school, instelling, (sport)vereniging een alerte houding te hebben en je door middel van bijvoorbeeld scholing/training te verdiepen in he thema pesten. Waarna je kunt onderzoeken hoe jouw organisatie in dit thema investeert en hoe dit op de werkvloer zichtbaar is.

Tijdens deze training komt het volgende aan bod;
* Welke rol speelt pesten in de school, instelling en (sport)vereniging?
* Hoe kun je hier (preventief) op inspelen en welke begeleidingsmethodieken zijn er ontwikkeld?
* Hoe kun je de veiligheid en het zelfvertrouwen vergroten?
* Wat staat je als school, instelling en (sport)vereniging te doen om ouders van pesters en slachtoffers van pesten nog meer bij de begeleiding van hun kind te betrekken?
Er wordt van de allerlaatste contextuele inzichten gebruikt gemaakt wordt.

Van de deelnemers wordt een eigen inbreng verwacht en gewenst.
Deze scholing is voor een ieder die met mensen en pubers in het bijzonder omgaat.
Data zijn: 2 en 17 april 2014
Voor wie: Voor docenten, mentoren.
Contacturen: 18 uur
SBU: 6 uur
Kosten per deelnemer: € 410,-
Trainer: Herberd Prinsen