Cursus: Persoonlijke groei

Organisatie
Share |

Organisatie
NTI
Plaats
Landelijk
Beschrijving

NTI – Het nieuwe studeren begint hier
Ben je toe aan een carrièreswitch, verdieping van je werk of ben je op zoek naar een leuke hobby, waarmee je écht wat kunt bereiken? Dan ben je daarvoor bij het NTI aan het juiste adres. Het NTI helpt je graag bij het bereiken van je doel!
Bij het NTI is er keuze uit ruim 850 opleidingen onderverdeeld in:
·         Master
·         HBO-opleidingen
·         MBO-opleidingen
·         Cursussen

Het nieuwe studeren
Het nieuwe studeren is de ideale combinatie tussen een online zelfstudie en klassikale bijeenkomsten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen met je studie, op een locatie die jou het beste uitkomt. Tijdens jouw studie maak je gebruik van moderne studiemethodes, waaronder e-modules, interactieve opdrachten en video-instructies. Officiële studieboeken blijven daarbij een belangrijk onderdeel uitmaken van jouw opleiding.

Op ieder moment starten / Studeren wanneer het jou uitkomt
Dankzij het nieuwe studeren kun je op elk moment van het jaar starten met een opleiding van het NTI. Het actuele lesmateriaal in combinatie met het online studiemateriaal, het heldere studieprogramma, de persoonlijke begeleiding door docenten en mentoren zorgen ervoor dat je sneller en met meer plezier kunt studeren. Het is dan ook niet voor niets dat jaarlijks tienduizenden mensen bij het NTI studeren.

Voordelig studeren
Het lesgeld van het NTI is niet alleen lager dan dat van reguliere onderwijsinstellingen, het lesgeld van het NTI is ook voordeliger dan dat van andere afstandsopleiders. Het complete lespakket en eventuele praktijkdagen of workshops zijn bij het lesgeld inbegrepen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je geen onverwachte bijkomende kosten krijgt tijdens jouw studie.

Opleiding

Opleiding
Cursus: Persoonlijke groei
Omschrijving

Werken aan persoonlijke groei
Temperament is aangeboren, maar ons karakter wordt gevormd door de dingen die we in ons leven meemaken. Ons karakter is dus beslist niet voor eens en voor altijd geprogrammeerd. Een uitspraak als ‘zo ben ik nu eenmaal’ gaat niet op. Dat is precies de centrale gedachte achter de boeiende NTI-cursus Persoonlijke groei. Hiermee werk je effectief aan je persoonlijke ontwikkeling.

Meer persoonlijke effectiviteit door enthousiasme, standvastigheid en positief denken
Na voltooiing van de cursus Persoonlijke groei heb je een positief gevoel van eigenwaarde. Je wordt een assertief mens en iemand die het leven naar eigen wens invult. Doordat je aan je persoonlijke ontwikkeling werkt, verhoog je je persoonlijke effectiviteit.

Maak kennis met je eigen persoonlijkheid
Je maakt aan het begin van de cursus allereerst kennis met je eigen persoonlijkheid. Onder meer met uitgebreide vragenlijsten om de verschillende delen van je persoonlijkheid te ontdekken. Met het zogenaamde enneagram van liefst 63 vragen ontdek je door welke bril jij de wereld bekijkt.

Leer over jezelf en verbeter je persoonlijke effectiviteit
Ben je een creatieveling? Een dromer? Of een perfectionist? Een teamspeler misschien? Laat je je teveel leiden door angst of akelige gedachten, zoals ik kan het niet, ik ben te oud of te dom enzovoort? Gaandeweg de cursus leer je steeds meer over jezelf. En vooral over hoe je kunt veranderen. Om te kunnen groeien is het nodig te blijven ontwikkelen.