Beter Klassenmanagement met de vijf rollen van de

Organisatie
Share |

Organisatie
HPC
Plaats
Utrecht
Beschrijving
HPC kan u op verschillende manieren en binnen diverse thema’s van dienst zijn. Binnen het onderwijs en het bedrijfsleven is HPC een begrip als het gaat om trainingen op maat en trainingen met open inschrijvingen. Alle uitvoerende trainers behandelen de thema’s op heldere, uitdagende, begrijpelijke en interactieve wijze. Ook voor supervisie worden wij vaak gevraagd. We hebben inspirerende inleiders en sprekers voor congressen, lezingen, ouder- en thema-avonden. Verder verzorgt HPC in samenwerking met Osmo Consult de 2 jarige opleiding tot synergetisch leerlingbegeider, trainer-coach en coachend leidinggevende. Voor meer informatie surf verder op onze website.

Opleiding

Opleiding
Beter Klassenmanagement met de vijf rollen van de
Omschrijving

Het optimaliseren van de prestaties en ontwikkeling van leerlingen is één van de belangrijkste taken van scholen. Dit wordt door veel factoren beïnvloed, waarvan de docent/leraar er één is. Hij heeft de meeste invloed op het leren en het leren leren van de leerlingen waardoor hij het verschil kan maken.

 

Vaak ben je je als docent/leraar niet altijd bewust wat jouw gedrag met leerlingen doet. In de basis wordt gedrag diep van binnen bepaald in wat je vindt, je wilt en je denkt. Als je je hier bewust van wordt, versterkt dit het zelfvertrouwen.

 

Als succesvolle en competente docent/leraar heb je goed contact met je leerlingen, versta je je vak en weet je op een boeiende en motiverende wijze de stof over te brengen. Dan vervul je als docent/leraar tijdens je lessen vijf verschillende rollen. Namelijk; de rol van gastheer, presentator, didacticus, pedagoog en afsluiter/regisseur. Deze vijf rollen verschillen door hun eigen dynamiek, gedrag en overtuigingen sterk van elkaar. Wil jij als docent/leraar excelleren dan heb je te onderzoeken aan welke gedragingen binnen elke rol je nog hebt te werken.

 

In steeds meer scholen zie je docenten/leraren die op een coachende manier hun leerlingen onderwijzen. Op deze wijze vervult de docent/leraar automatisch de vijf rollen waarbij hij enkele andere accenten legt en soms een andere invulling geeft aan het gedrag binnen de vijf rollen.

 

Tijdens de training komt het volgende aan bod;

 

  • Eigen gedragingen binnen elke rol onderzoeken.
  • Kenmerken en gedrag binnen de vijf rollen.
    (Gastheer, Presentator, Didacticus, Pedagoog, Afsluiter)
  • Wat doet jouw gedrag met leerlingen.
  • Reflectie en feedback op eigen gedrag.
  • Veranderen en aanpassen wat nodig.
  • De vijf rollen van een coachende docent.

 

Datum: 25 november 2014

Voor wie: Voor beginnende en ervaren docenten

 

Contacturen: 6 uur
SBU: 3 uur

 

Kosten per deelnemer: € 245,-
(Inclusief het boek 'De vijf rollen van de docent’ van Martie Slooter)
Credits sparen: 24

 

Trainer: Herberd Prinsen of Ad van Andel