Beelddenken in de praktijk TEAMDAG VISUEEL LEREN

Organisatie
Share |

Organisatie
Instituut Kind in Beeld
Plaats
op locatie
Beschrijving

Instituut Kind in Beeld verzorgt lezingen, studiedagen, workshops en opleidingen rondom het visueel leren, oftewel beelddenken, onder de bedrijfsnamen: Beelddenken in de praktijk, Beelddenken in bedrijf en Beelddenken Leren Leren.

Opleiding

Opleiding
Beelddenken in de praktijk TEAMDAG VISUEEL LEREN
Omschrijving

Alle onderstaande mogelijkheden zijn op locatie aan te vragen voor het gehele team of een deel ervan.

Lezing BEELDDENKEN, HET VISUELE LEERSYSTEEM
Een lezing middels powerpoint en vertoning van film waarin zowel de theorie als praktijk van het beelddenken aan bod komt. De school zelf zorgt voor een scherm, lesruimte, koffie/thee/drinken.
Duur: ongeveer 2 1/2 uur, inclusief boeken- en materialenmarkt.
Prijs: 250,- euro, excl. reiskosten.
Max. aantal deelnemers onbeperkt.


Workshop LEREN LEREN Methode
beslaat één dagdeel en geeft inzicht in het beelddenken en de aansluitende leertechnieken. U gaat na een korte uitleg over beelddenken, praktisch aan de slag met twee technieken uit de LEREN LEREN Methode, waarmee het leren en (begrijpend) lezen verbetert. En u maakt kennis met Belbin Team Toppers, een beproefde manier om verschillen in kwaltiteiten en talenten te herkennen, te begrijpen en te benutten. Het geleerde kan direct worden toegepast bij het begeleiden van studerende jeugd. Een praktische en zinvolle workshop voor iedereen die jeugd wil helpen met effectief leren.
Duur: ongeveer 2 1/2 uur
Prijs: 500,- euro, excl. reiskosten, incl. boek Beelddenken, visueel leren en werken, Team Toppers materiaal
Max. aantal deelnemers: 20
De school zelf zorgt voor een lesruimte, koffie/thee/lunch


Studiedag: DIDACTIEK  LEREN LEREN Methode

is een praktische DOE-dag gericht op het visuele leersysteem van jeugd. Hoe leert een beelddenker? Hoe begeleid ik mijn kind effectief? Hoe maak ik de lesstof visueel? U gaat aan de slag met een aantal unieke visuele leertechnieken uit de LEREN LEREN Methode (o.a. begrijpend lezen, tafels, spelling, metriek stelsel, werkwoordgrammatica, letters, rekenen etc.) En u maakt kennis met Belbin Team Toppers, een beproefde manier om verschillen in kwaltiteiten en talenten te herkennen, te begrijpen en te benutten. Een zinvolle dag voor iedereen die meer uit hun beelddenkende kind(eren) wil halen. De dag bevat praktische oefeningen, methodes en manieren van werken die aansluiten bij beelddenkers. Veel doen dus en lekker praktisch, zodat u de volgende dag meteen aan de slag kunt.
Duur: hele dag
Prijs: 950,- euro, excl.  reiskosten
Max. aantal deelnemers: 20
De school zelf zorgt voor een lesruimte, koffie/thee/lunch

Studiedag: SIGNALEREN Beelddenken Wereldspel
De kracht van deze studiedag SIGNALEREN schuilt in het gezamenlijk kennismaken met de begrippen beelddenken (visuele leersystem) en taaldenken (verbale leersysteem), waarbij vele praktische voorbeelden, methodes, werkwijzen en inzichten aan de orde komen die direct toepasbaar zijn in de eigen lessituatie.Tevens leert het gehele team om het beelddenken te signaleren met behulp van het Wereldspelmateriaal. De school ontvangt de licentie om dit materiaal aan te schaffen en het recht om er, binnen de school, mee te werken. De beamerpresentatie en het persoonlijk oefenen met het Wereldspel zorgen voor een gedegen basiskennis voor ieder teamlid.
SIGNALEREN geeft inzicht in, en praktische handvatten voor, het werken met kinderen die visueel ingesteld zijn. Ook de interne communicatie binnen het team krijgt door de vele eye-openers een nieuwe impuls. Kortom, een zinvolle en vooral praktische studiedag voor het hele team.
Duur: hele dag
Inclusief: materiaal en 1 x Wereldspel (t.w.v. € 302,50)
Prijs: 1450,- euro, excl. reiskosten
Max. aantal deelnemers: 20  
De school zelf zo