Beelddenken in de praktijk LEREN LEREN TRAINER

Organisatie
Share |

Organisatie
Instituut Kind in Beeld
Plaats
Winkel
Beschrijving

Instituut Kind in Beeld verzorgt lezingen, studiedagen, workshops en opleidingen rondom het visueel leren, oftewel beelddenken, onder de bedrijfsnamen: Beelddenken in de praktijk, Beelddenken in bedrijf en Beelddenken Leren Leren.

Opleiding

Opleiding
Beelddenken in de praktijk LEREN LEREN TRAINER
Omschrijving

Als Trainer Leren Leren bent u bevoegd om jeugd in het PO, VO, MBO en HBO zelfstandig de training Leren Leren aan te bieden binnen uw school en/of praktijk. De opleiding tot trainer beslaat twee dagen en is zeer intensief. Door het aanleren van nieuwe, wetenschappelijk bewezen leertechnieken die aansluiten bij het brein, wordt de lesstof sneller en beter opgenomen door het geheugen en wordt leren (weer) leuk. De training Leren Leren is een complete methode, inclusief boek, werkboek en handleiding. Wetenschappelijk onderzoek naar deze methode toont aan dat er een enorme verbetering optreedt op het gebied van tekstbegrip en leren (onthouden). Vooral bij omstandigheden als dyslexie, AD(H)D, Autisme,Hoogdbegaafdheid en beelddenken, zijn de effecten enorm. Door de succeservaringen stijgt de motivatie van jeugd en dus ook het zelfvertrouwen. Meer informatie: 0224-540290 info@bdip.nl

Leren Leren Trainer
Wij bieden leerkrachten, coaches, (ortho)pedagogen, remedial teachers, logopedisten en andere jeugdbegeleiders de mogelijkheid om zich binnen Beelddenken in de praktijk te certificeren als trainer van de Leren Leren Methode.

Middels een geheel verzorgde tweedaagse opleiding raakt u bekend met de theorie en praktijk van het visuele leren en specialiseert u zich in het unieke trainingsprogramma van de Leren Leren Methode voor jeugd in het BO, VO, MBO en HBO. Het met goed gevolg afronden van de opleiding geeft u het recht als professioneel trainer op onze website vermeld te staan. Tevens kunt u de methode binnen de eigen school aanbieden aan leerlingen. 

De opleiding tot LEREN LEREN Trainer is geaccrediteerd door o.a:
-de NBVH (Nederlandse beroepsvereniging voor hypnotherapeuten) en gewaardeerd op 12 punten
-de ABvC (Algemene bond voor counseling) en gewaardeerd op 14 PE punten


De opleiding bevat de volgende modules: 

 • Het brein en de werking van de hersenen
 • Theorie en praktijk van het visuele en verbale leersysteem
 • Visuele leertechnieken (uniek en wetenschappelijk bewezen)
 • Zelfvertrouwen en ontspanningoefeningen
 • Geheugentechnieken
 • De Kleurmethode voor tekstbegrip
 • Inzicht in de taalstructuur
 • Werken met De Conceptmap (gestructureerde Mindmap)
 • Het Team Toppers talentenspel, incl.materiaal
 • Het complete basisschool programma van 8 samenkomsten
 • Het complete 12+ (VO, MBO/HBO) programma van 6 klokuren

  Aanmelden
  Toelating tot de trainersopleiding geschiedt middels een CV-screening.
  Hierbij staan motivatie en ervaring in het begeleiden/doceren van jeugd centraal.
  Er wordt gewerkt met kleine groepen; het aantal deelnemers is beperkt.

  Voor cursisten die ook met volwassenen of binnen bedrijven (willen) werken, is er de mogelijkheid om de laatste dag van de opleiding 'Volwassenen/bedrijfstrainer' te volgen voor de supplementsprijs van €450,- ex. BTW. U ontvangt dan beide licenties.  Voor meer informatie zie onze bedrijfssite Beelddenken in Bedrijf.