APS Coachopleiding

Organisatie
Share |

Organisatie
APS opleidingen
Plaats
Utrecht
Beschrijving
APS is een toonaangevend onderwijsadviesbureau dat zich bezighoudt met het professioneel begeleiden en adviseren van docenten en management van scholen en onderwijsinstellingen. We leveren maatwerk aan overheid, scholen en individuele klanten, nationaal en internationaal. De kern van het werk van APS'ers is het ontwikkelen van krachtig leren. APS investeert daarom in het ontwerpen van leersituaties, die betekenisvol zijn voor leerlingen, docenten en schoolleiding.

Opleiding

Opleiding
APS Coachopleiding
Omschrijving
Je bent met een leerling of collega in gesprek. En dan gebeurt er iets: er is contact, waardoor de ander echt geraakt wordt en opeens stappen maakt. Komt dat doordat jij iets vraagt, zegt of doet? Wil je dergelijke interventies bewust in kunnen zetten en je handelingsrepertoire uitbreiden? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Coachen en kernreflecties
Zelfsturing en autonomie zijn belangrijke aspecten in het nieuwe onderwijs. Jezelf sturen in relatie met anderen. Ontwikkeling is onlosmakelijk verbonden met reflectie. “Ervaring zonder reflectie geeft slechts herhaling” (Perkins). We werken met ‘kernreflecties’ (Prof. dr. Fred Korthagen; Angelo Vasalos). De coachtechniek richt zich niet zozeer op het analyseren van problemen of wat er niet goed gaat, maar meer op de (wellicht onvermoede) mogelijkheden en krachten die leerlingen, leraren, begeleiders en andere professionals in zich hebben.