Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs

Hulp nodig bij je studiekeuze? Bezoek dan een Open Dag of Open Avond bij de HAN! www.han.nl/opendag

HAN Arnhem: 19 april (deeltijd), 1 juni (voltijd), 23 juni (deeltijd afsprakenavond) en 23 augustus (deeltijd afsprakenavond) 
HAN Nijmegen: 20 april (deeltijd), 8 juni (voltijd), 23 juni (deeltijd afsprakenavond) en 23 augustus (deeltijd afsprakenavond) 

Met deze opleiding kun je aanspraak maken op de lerarenbeurs.

Organisatie
Share |

Organisatie
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Plaats
Nijmegen
Beschrijving
Ruimte voor kwaliteit: dat is de kracht van de HAN. Met 65 bacheloropleidingen en 21 masteropleidingen krijgen studenten,  volop de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en te groeien. De HAN geeft je de ruimte, maak er gebruik van!

Breed aanbod
De HAN investeert in modern en kwalitatief onderwijs. We hebben een breed aanbod aan opleidingen en een grote variëteit aan opleidingsvormen.
  • 31.817 HAN-studenten
  • 65 bacheloropleidingen
  • 12 masteropleidingen
  • Studenttevredenheid 7,3
Bron: HAN Jaarverslag 2014

De kwaliteit van het onderwijs bij de HAN blijft stijgen: bij de accreditaties zijn er steeds meer opleidingen die een ‘goed’ scoren op één of meer standaarden. Daarnaast is er een goede studenttevredenheid (een stabiele 7,3), waarmee de HAN in Elsevier opnieuw als de beste grote hogeschool uit de bus kwam!
 

Opleiding

Opleiding
Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs
Omschrijving

Lijkt het je inspirerend aan kinderen les te geven? Doe je graag onderzoek en vind je het belangrijk een expliciete bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het onderwijs? Dan is de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) dé opleiding voor jou.

In samenwerking met de Radboud Universiteit biedt HAN Pabo de ALPO aan. Wanneer je het volledige traject succesvol hebt afgerond ben je in het bezit van drie diploma’s. Het lesprogramma volg je zowel bij HAN Pabo, locatie Nijmegen als op de Radboud Universiteit.

Als afgestudeerde kun je werkzaam zijn als leraar én orthopedagoog of onderwijskundige in het primair onderwijs. Binnen het primair onderwijs kun je functies vervullen als leraar (al dan niet met aanvullende taken), maar ook werkzaam zijn als zorgcoördinator of lid van het managementteam. Daarnaast kun je als afgestudeerde ook verbonden zijn aan meerdere scholen binnen één bestuur. Hiermee verricht je schooloverstijgende werkzaamheden!

Op de ALPO van de HAN helpen we je de leraar te worden die jij wilt zijn. Deskundige docenten geven je inzicht in theorie. Die pas je meteen toe in de praktijk op je stageschool. Natuurlijk onder begeleiding van je mentor en stagebegeleider. We stellen behoorlijk wat eisen aan je, maar laten je ook vrij om jouw leerweg te volgen in je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Kijk voor meer informatie op www.han.nl/alpo.

De HAN biedt de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs alleen in Voltijd aan.