Teamleiders Kaj Munk College

School

Kaj Munk College

Ingangsdatum

01-08-2023

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Beschikbaarheid

Parttime of fulltime

Functie omschrijving

Over de school
Het Kaj Munk College is een school met een sterk eigen profiel. Het contact tussen leerlingen en medewerkers is warm, open, informeel en persoonlijk. Docenten komen graag samen met hun collega’s en waarderen de professionele ruimte die ze ervaren.

Onze missie is om leerlingen aan het stuur van hun eigen ontwikkeling te zetten en ruimte te bieden om zich verder te ontwikkelen. In alles wat wij doen, gaan we uit van talent. Dat geldt voor ons werk met onze leerlingen, maar dat geldt ook voor jou, als potentiëlen nieuwe teamleider op onze school!

Binnen een warm en duidelijk leerklimaat begeleiden we leerlingen om het beste uit zichzelf te halen en hen (meer) zelf eigenaar te maken van hun leerproces. Ook ouders worden op een positieve manier hierbij betrokken. We werken in lerende teams aan kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Dit zie je onder andere terug in onze goede examenresultaten. Talent, relatie (in sociale verbinding met elkaar), invloed en veiligheid zijn sleutelwoorden die de ambities op onze school kenmerken. Zowel in de klas als in de omgang met elkaar.

Onze ambitie is eigentijds betekenisvol onderwijs te bieden op mavo-, havo- en vwo-niveau. Wij profileren ons als een Bèta-school met ons Bètadesign voor de mavo, Technasium voor de havo en onze Science-Technasium in het vwo. We werken vanuit 5 onderwijsteams met bevoegde en bevlogen medewerkers. Formatief leren is een belangrijk uitgangspunt in de wijze waarop wij het onderwijs aanbieden.

Onze school is volop in beweging. Een aantal jaar geleden is gestart met formatief leren. De ontwikkeling heeft tijdens de coronaperiode even stilgestaan en wordt wederom opgepakt in de diverse teams. Dit schooljaar zijn we gestart om - samen met onze docenten – verder uitvoering te geven aan een aantal onderwijsvernieuwingen. Dit brengt uitdagingen met zich mee, maar vooral kansen voor de toekomst! Onderdeel hiervan is een gewijzigde indeling van de onderwijsteams. De keuze om de 3e klas havo en vwo aan te laten sluiten bij de bovenbouw heeft als doel de aansluiting tussen onder- en bovenbouw te bevorderen. Het Kaj Munk College heeft twee gebouwen. Volgend jaar wordt één gebouw ingezet voor de Kaj Munk Mavo en één gebouw voor het Kaj Munk Lyceum.

Dit schooljaar is een plan van aanpak gemaakt om in de komende 2 jaar de school weer stevig op de kaart te zetten. Dit plan (verbreding van het aanbod, basis op orde, professionele cultuur versterken) wordt breed gedragen. Met de implementatie is reeds begonnen. De basis wordt bestendig gemaakt voor de toekomst en er zijn stappen gezet om de professionele cultuur te versterken zonder de persoonlijke benadering te kort te doen. Er is ruimte om het komend schooljaar de mogelijkheden te benutten om het aanbod en de aantrekkelijkheid van de school te vergroten in de vorm van leerlijnen die starten in de brugklas en tot het eindexamen mogelijkheden bieden aan leerlingen.
  
Wij zoeken drie enthousiaste teamleiders (0,8 – 1,0 fte) die samen met een nieuw te werven rector de schoolleiding komen versterken:

Een teamleider 1 en 2 mavo Je werkt nauw samen met een ervaren collega-teamleider 3 en 4 mavo en twee leerlingcoördinatoren en bent samen verantwoordelijk voor onze mavo-afdeling.

Een teamleider bovenbouw havo (klas 3 t/m 5). Je werkt nauw samen met de leerlingcoördinator en de teamleider 1/2 hv en je stemt (school-)examenzaken af met de teamleider bovenbouw vwo.

Een teamleider bovenbouw vwo (klas 3 t/m 6). Je werkt nauw samen met de leerlingcoördinator en de teamleider 1/2 hv en je stemt (school-)examenzaken af met de teamleider bovenbouw havo.


De functie
Als teamleider maak je deel uit van de schoolleiding, die verder bestaat uit een rector, een hoofd bedrijfsvoering en vier collega-teamleiders. Je bent integraal verantwoordelijk voor de aansturing van één van de vijf onderwijsteams en je draagt samen met je team zorg voor de organisatie van het onderwijs binnen jouw afdeling. Hierbij word je ondersteund door een leerlingcoördinator die zich vooral richt op leerlingzaken. Naast dat je een belangrijke bijdrage levert aan onderwijskundige ontwikkelingen, behoren ook de personeelszorg en kwaliteitszorg binnen jouw afdeling tot jouw verantwoordelijkheid. Uiteraard word je hierbij ondersteund door collega’s uit de onderwijsondersteunende teams. Op basis van jouw kennis en affiniteit krijg je (een aantal) schoolbrede portefeuilles toegekend en ben je aanspreekpunt voor enkele vakgroepen waarbij je meedenkt over de uitvoering van het vakwerkplan.


De teams

De mavo-afdeling van het Kaj Munk College wordt het komend schooljaar gehuisvest in een apart gebouw waar ook de praktijklokalen voor Technologie & Toepassing en Onderzoek & Ontwerpen (Technasium) gehuisvest zijn. In een overzichtelijke omgeving krijgen de mavo-leerlingen aantrekkelijk onderwijs. Vanaf komend schooljaar gaan we naast T&T meerdere praktijkgerichte vakken aanbieden.

De afdeling havo-bovenbouw werkt aan een versterking van het havo-profiel. Het Technasium speelt hierbij een belangrijke rol. Naast het Technasium werkt het team aan een verbreding van het aanbod vanuit een duidelijk havo-perspectief waarbij formatief leren het uitgangspunt is.

De afdeling vwo-bovenbouw maakt werk van een stevig curriculum dat leerlingen voorbereid op een academische opleiding. De school is daarbij aangesloten bij WON (Wetenschapsoriëntatie Nederland) en laat leerlingen ontdekken hoe spannend wetenschap is. Onderzoekend leren en lerend onderzoeken zijn hierbij de sleutelwoorden. 
 
 
 

Wat wij vragen

Wie ben jij?

Als toekomstig teamleider van onze school heb je een heldere onderwijskundige visie die aansluit op de visie van onze school. Vanuit deze visie lever je graag een bijdrage aan de verdere ontwikkeling en uitvoering van ons onderwijskundig beleid en de vertaalslag hiervan naar een concreet onderwijsprogramma.

Je hebt ruime ervaring en bovenal passie voor het voortgezet onderwijs en je beschikt over bewezen leiderschapskwaliteiten. Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau. Een afgeronde master richting leiderschap is een pré.

Je hebt snel inzicht in menselijk handelen, de dynamiek binnen het team en de relevante maatschappelijke omgeving. Je geeft op een open, inspirerende en coachende wijze leiding aan het team waarbij je een professionele werkcultuur stimuleert.
Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent duidelijk, doortastend maar ook resultaatgericht, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. Je bent zichtbaar en benaderbaar voor zowel leerlingen, collega’s als ouders en in staat om op een natuurlijke wijze verbinding te maken.

Je houdt graag feeling met het lesgeven en je beschikt dus ook over een relevante onderwijsbevoegdheid.

 
 
 

Wat wij bieden

Wat bieden wij?
Een dynamische functie, waarin we met en van elkaar leren binnen een warme en veilige onderwijs- en werkomgeving. Het Kaj Munk College maakt onderdeel uit van Stichting IRIS (www.stichtingiris.nl). Opleiden en ontwikkelen staat bij IRIS, en dus ook op onze school, centraal. Wij bieden voor zowel startende als ervaren schoolleiders interessante scholingsmogelijkheden.

De functie van teamleider is gewaardeerd in functieschaal 12 conform cao VO.
 
Wil je meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Steven Mijnsbergen (rector a.i.) via het telefoonnummer 023-5616198. Bereikbaar op ma, di, do en vr.
 
 

Meer weten

Solliciteren?
Een sollicitatiebrief met motivatie en Curriculum Vitae ontvangen wij graag uiterlijk 5 april 2023.

De eerste gespreksronde staat gepland op 11, 12 en 13 april 2023.
 
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Contact

Afdeling HR

Interesse in deze baan?

Klik op onderstaande link om te solliciteren. Daarbij maken wij gebruik van MeesterBaan.

Solliciteer  Overzicht vacatures
Powered by MeesterBaan.