Leraar Nederlands 1e graads

School

Herbert Vissers College

Ingangsdatum

Schooljaar 2023/2024

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Beschikbaarheid

Parttime

FTE

0,4167 - 0,6250

Aantal lesuur

10-15

Functie omschrijving

Als leraar Nederlands ben jij van onmisbaar belang voor onze leerlingen. In een maatschappij waarin communicatie een belangrijke rol speelt, is goed begrip van de Nederlandse taal- en grammaticaregels essentieel. Wil jij onze bovenbouwleerlingen havo en vwo motiveren en enthousiasmeren om zich te verdiepen in de Nederlandse taal en literatuur? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor schooljaar 2023-2024 zoeken wij naar een enthousiaste 1e graad Nederlandsdocent. Het betreft een tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Wat ga je doen?
Je verzorgt inspirerende en leerzame lessen voor onze leerlingen. Je bent duidelijk en biedt structuur waarbij je de leerlingen begeleidt en coacht. Je werkt samen met je Nederlands collega's, ontwikkelt lesstof en onderzoekt samen met andere secties naar mogelijkheden om het onderwijs te versterken. Je kijkt met een positief-kritische blik naar je eigen lessen, de organisatie, het onderwijs en de toekomst waarbij jij de leerlingen stimuleert en enthousiasmeert voor Nederlands.  

Wat wij vragen

Wij zoeken een enthousiaste en betrokken collega:
• die in het bezit is van een eerstegraads lesbevoegdheid Nederlands; 
• die prettig en effectief samenwerkt met collega’s;
• die verbindend is naar leerlingen en collega’s;
• die met veel pedagogisch tact en humor in staat is onze leerlingen te bereiken.

Het HVC is op zoek naar kandidaten met "hart voor het onderwijs". Je voelt je als leraar nauw betrokken bij het werk van uw team en je hebt affiniteit met de leerlingen. Je weet betrokkenheid bij de leerlingen en jouw collega’s te bevorderen. Je bent innovatief en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Doordat er door de leraren in teamverband gewerkt wordt, is er sprake van een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de leerlingen van jouw afdeling. Van de leraren wordt een professionele inbreng in het team verwacht. 

Wat wij bieden

Het Herbert Vissers College maakt onderdeel uit van Stichting IRIS. Binnen deze stichting zijn op alle scholen voor zowel eerste als tweede graads leraren royale doorgroeimogelijkheden. Opleiden en ontwikkelen staat bij Stichting IRIS, en dus bij het HVC, centraal.

De zorg voor onze collega's vormt een belangrijk speerpunt in ons beleid. Van coaching op het gebied van werk-prive balans, tot het volgen van een opleiding, we denken mee en denken in mogelijkheden.  

Onze arbeidsvoorwaarden zijn uiteraard conform de CAO-VO. Wij kennen daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder uitgebreide interne en externe scholingsmogelijkheden en een fietsplan. Verder onvtangt elke leraar een laptop waarmee hij of zij direct op school aan het werk kan. Daarnaast ontvangen collega's die in de havo en het vwo lesgeven ook een iPad in bruikleen. 

Meer weten

Solliciteren en meer informatie
Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de functie? Kijk op onze website www.hvc.nl of neem contact op met mvr. M. Janssen m.janssen@hvc.nl (teamleider vwo bovenbouw) 

Contact

Mevr. M. Janssen

Interesse in deze baan?

Klik op onderstaande link om te solliciteren. Daarbij maken wij gebruik van MeesterBaan.

Solliciteer  Overzicht vacatures
Powered by MeesterBaan.