Leraar maatschappijleer

School

Herbert Vissers College

Ingangsdatum

Schooljaar 2023/2024

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Beschikbaarheid

Parttime

FTE

0,6667

Aantal lesuur

16

Functie omschrijving

Als docent Maatschappijleer probeer je actuele maatschappelijke vraagstukken betekenisvol te maken voor onze leerlingen. Volg je de actualiteiten op de voet? En wil je deze kennis overbrengen op jongeren? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor schooljaar 2023-2024 zoeken wij naar een enthousiaste leraar maatschappijleer. Het betreft een tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Wat ga je doen? 
In de mavo, havo en het vwo werken we digitaal met de methode van Essener. Op het havo & vwo wordt de iPad niet als doel, maar wel als hulpmiddel bij leren gezien. We zoeken collega's die het leuk vinden een goede balans te vinden tussen analoge en digitale lesmethodes en -materialen in de klas. 

We werken vanuit de basisprincipes van Building Learning Power en zoeken collega's die deze manier van kijken naar leren willen en kunnen versterken. We vragen de bereidheid om een actieve bijdrage te leveren aan het vormgeven van deze kijk op leren.

Affiniteit met ondernemerschap, intentie en wil om dit binnen en buiten de vaklessen vorm te gaan geven, affiniteit om banden met het lokale bedrijfsleven aan te gaan en/of ervaringen daarmee te hebben. Affiniteit om buitenschoolse activiteiten en/of praktische opdrachten vorm te geven met hulp van lokale ondernemers. Mensen met interesse in een deeltijdbaan naast baan in het bedrijfsleven worden gestimuleerd te solliciteren.

Affiniteit met (vormgeven van) voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Dat wil zeggen intentie tot deelname aan workshops binnen het WON-netwerk; de wil om het eigen vak te koppelen aan wetenschappelijke vaardigheden; de wil om vakoverstijgend samen te werken aan een doorlopende wetenschapsleerlijn van klas 1- tot en met 5-vwo.

Ervaring hebben of op willen doen met een beperkte vorm van keuzeruimte in de lessentabel in de bovenbouw van het vwo. We werken aan een lessentabel, waarbij leerlingen iets meer tijd kunnen besteden aan een vak, waarin ze minder goed, en juist minder tijd aan een vak dat ze al goed beheersen. We zoeken collega's met de bereidheid hierin mee te draaien en dit samen verder te ontwikkelen.
 

Wat wij vragen

Wij zoeken een enthousiaste en betrokken collega:
• die in het bezit is van een tweedegraads lesbevoegdheid maatschappijleer of daarvoor studeert;
• die prettig en effectief samenwerkt met collega’s;
• die verbindend is naar leerlingen en collega’s;
• die met veel pedagogisch tact en humor in staat is onze leerlingen te bereiken.

Het HVC is op zoek naar kandidaten met "hart voor het onderwijs". Je voelt je als leraar nauw betrokken bij het werk van uw team en je hebt affiniteit met de leerlingen. Je weet betrokkenheid bij de leerlingen en jouw collega’s te bevorderen. Je bent innovatief en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Doordat er door de leraren in teamverband gewerkt wordt, is er sprake van een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de leerlingen van jouw afdeling. Van de leraren wordt een professionele inbreng in het team verwacht. 

Wat wij bieden

Het Herbert Vissers College maakt onderdeel uit van Stichting IRIS. Binnen deze stichting zijn op alle scholen voor zowel eerste als tweede graads leraren royale doorgroeimogelijkheden. Opleiden en ontwikkelen staat bij Stichting IRIS, en dus bij het HVC, centraal.

De zorg voor onze collega's vormt een belangrijk speerpunt in ons beleid. Van coaching op het gebied van werk-prive balans, tot het volgen van een opleiding, we denken mee en denken in mogelijkheden.  

Onze arbeidsvoorwaarden zijn uiteraard conform de CAO-VO. Wij kennen daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder uitgebreide interne en externe scholingsmogelijkheden en een fietsplan. Verder onvtangt elke leraar een laptop waarmee hij of zij direct op school aan het werk kan. Daarnaast ontvangen collega's die in de havo en het vwo lesgeven ook een iPad in bruikleen. 

Meer weten

Solliciteren en meer informatie
Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de functie? Kijk op onze website www.hvc.nl of neem contact op met dhr. C. Schopman c.schopman@hvc.nl (teamleider vmbo kader/basis bovenbouw) 
 

Contact

Dhr. C. Schopman

Interesse in deze baan?

Klik op onderstaande link om te solliciteren. Daarbij maken wij gebruik van MeesterBaan.

Solliciteer  Overzicht vacatures
Powered by MeesterBaan.