Leraar/coach Engels

School

Herbert Vissers College

Ingangsdatum

Schooljaar 2023-2024

Dienstverband

Tijdelijk

Beschikbaarheid

Parttime of fulltime

FTE

vanaf 0,6000

Functie omschrijving

HVX
Binnen onze afdeling HVX wordt sinds schooljaar 2018-2019 gewerkt met een onderwijsmethode die door onze docenten zelf is ontwikkeld, op grond van onderwijskundig onderzoek en een visie op wat leerlingen nodig hebben om in onze complexe samenleving te kunnen functioneren.
Leerlingen leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen ontwikkeling en hun keuzes en leeropbrengst te verantwoorden, naar zichzelf, medeleerlingen, hun ouders en leraar-coaches. We gaan hierbij uit van ‘Building Learning Power’, een raamwerk ontwikkeld door onderwijskundige Guy Claxton.
Leerlingen werken met een persoonlijk periodeplan dat zij – indien nodig met hulp van hun coach – zelf opstellen. Op die planning staat een gevarieerd aantal onderzoeken (quests) en routes (het oefenen van vaardigheden), passend bij het niveau waarop de leerling wil werken. Een aantal onderzoeken wordt ondersteund door lessen (bloX), maar lang niet allemaal.
Door de flexibele indeling van de leertijd kunnen leerlingen uitstromen met een diploma dat past bij hun ambitie. Aan samenwerken en saamhorigheid wordt veel aandacht besteed. De dag wordt gezamenlijk gestart en geëindigd en de leerlingen kunnen hun dag zodanig organiseren dat ze thuis niet of nauwelijks huiswerk hoeven te maken. Meer informatie (ook over Building Learning Power) kunt u vinden op www.hvc.nl/hvx.
 
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met een onderwijsbevoegdheid voor Engels, voor minimaal 0,6 fte.
 
Bij HVX maken jongeren met verschillende cognitieve niveaus en leeftijden deel uit van coachgroepen die bestaan uit maximaal 18 leerlingen. U gaat zich specifiek bezighouden met het coachen van de leerlingen uit uw coachgroep en u zet zich als vak-expert in bij het begeleiden in inspireren van leerlingen die kiezen voor projectonderwerpen die aansluiten bij uw expertise. Daar kan ook een lesgevende taak bij zitten, maar die zal niet meer dan een kwart van uw werktijd vergen.
 
De werkdag bij HVX begint iedere ochtend om 08.30 uur. Leerlingen werken van 09.00 tot 15.00 aan hun ontwikkeling, uw dagen als teamlid eindigen in het algemeen om 17.00 uur. Één middag in de week is er een teambijeenkomst waar de voortgang van leerlingen wordt besproken en gezamenlijk wordt gewerkt aan ontwikkeling van ons onderwijs en het vergroten van onze expertise.

Bekijk een impressie van wat de coachingsfunctie inhoudt door hier te klikken.

Wat wij vragen

U bent in het bezit van een eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid en wilt uw kennis gebruiken om het leren van jongeren te begeleiden en te stimuleren. Voor een brede samenstelling van het team zijn we in het bijzonder op zoek naar mensen die bevoegd zijn voor: Het is belangrijk dat u zelfstandig kunt werken, helder communiceert en veel verantwoordelijkheid op zich wilt en kunt nemen. Uw voornaamste taak bij HVX is het coachen van leerlingen, hen begeleiden bij alle ups en downs die zij op hun leerroute tegenkomen of die u als coach zelf voor hen creëert. Als u daar nog geen ervaring mee heeft, kunt u dat van en met uw collega’s leren.
 
Hebt u zich verdiept in HVX en Building Learning Power en wilt u graag hard werken om deze nieuwe onderwijsvorm te helpen slagen, dan zijn wij op zoek naar u. U realiseert zich hierbij dat het onderwijs nog volop in ontwikkeling is en dat dit een extra tijdsinvestering vraagt.

Wat wij bieden

Het Herbert Vissers College maakt onderdeel uit van Stichting IRIS. Binnen deze stichting zijn op alle scholen voor zowel eerste als tweede graads leraren royale doorgroeimogelijkheden. Opleiden en ontwikkelen staat bij Stichting IRIS, en dus bij het HVC, centraal.

De zorg voor onze collega's vormt een belangrijk speerpunt in ons beleid. Van coaching op het gebied van werk-prive balans, tot het volgen van een opleiding, we denken mee en denken in mogelijkheden.  

Onze arbeidsvoorwaarden zijn uiteraard conform de CAO-VO. Wij kennen daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder uitgebreide interne en externe scholingsmogelijkheden en een fietsplan. Verder onvtangt elke leraar een laptop waarmee hij of zij direct op school aan het werk kan. Daarnaast ontvangen collega's die in de havo en het vwo lesgeven ook een iPad in bruikleen. 

Meer weten

Als u geïnteresseerd bent, dan komen we graag met u in contact. U kunt hiervoor terecht bij Evert-Jan Oppelaar, telefoon 06 14642355 of per e-mail ej.oppelaar@hvc.nl. Een dag meelopen en gesprekken met leerlingen en collega-coaches behoort tot de mogelijkheden.


 

Contact

Dhr. E.J. Oppelaar

Interesse in deze baan?

Klik op onderstaande link om te solliciteren. Daarbij maken wij gebruik van MeesterBaan.

Solliciteer  Overzicht vacatures
Powered by MeesterBaan.