Vacature Docent Nederlands in Amsterdam

Onderwijs

Over Luzac Lyceum Amsterdam

Naam school
Luzac Lyceum Amsterdam
Contactpersoon
Mevr. F. Slikker
Plaats
Amsterdam
Type onderwijs
Particulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo
Beschrijving
Luzac biedt kleinschalig particulier onderwijs op alle niveaus. Kernwoorden voor de wijze waarop we ons onderwijs vormgeven zijn flexibiliteit en maatwerk. Gezamenlijk met de leerling stellen we ambitieuze doelen, en elke dag werken we hard om die te bereiken. Dit vraagt inzet en commitment van de leerling, maar ook van onze medewerkers. Wij kennen het eigen verhaal van de leerling en zijn betrokken bij zijn individuele leerproces. Op die manier tonen we dagelijks dat we geloven in onze leerlingen, krijgen zij zelfvertrouwen en plezier in leren en kunnen ze boven zichzelf uitstijgen. Dat is waar we het voor doen!
 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
14-2-2019
Met ingang van
Per Direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
Aantal uren
12
Omschrijving
Voor onze vestiging Luzac Amsterdam zijn wij per direct op zoek naar een docent Nederlands voor 12 lesuren per week voor mavo 4 en onderbouw (mavo, havo, vwo).

Jouw rol als docent
Als docent Nederlands ben je de spil in het primaire proces van onze organisatie: het geven van hoogwaardig en effectief onderwijs aan onze leerlingen. Je geeft activerend en motiverend les waardoor leerlingen het beste uit zichzelf naar boven kunnen halen. Door leerlingen inzicht te geven in leerstijlen en -strategie├źn stimuleer je hen zorg te dragen voor het eigen leerproces: je leert ze leren. Daarnaast informeer je de staf en leerlingbegeleider proactief over aandachtspunten en benodigde extra ondersteuning voor de individuele leerling.

Wat je van ons kunt verwachten
De manier waarop we ons onderwijs vormgeven onderscheidt ons van andere scholen. Wij zijn er op gericht ons onderwijs zo professioneel en effici├źnt mogelijk te organiseren. We scheppen de noodzakelijke voorwaarden en faciliteren zoveel mogelijk onderwijskundige zaken. Hierdoor kan je je als docent volledig richten op je vak en passie: lesgeven. Dit doen wij onder andere door:
 • Het aanleveren van toetsen volgens de RTTI-methode vanuit de landelijke sectie;
 • Vakwerkplannen, pta en pto waarin is vastgelegd welke stof behandeld moet worden;
 • Korte lijnen met de staf en rector op de vestiging, je kunt altijd even binnenlopen;
 • Klassen van gemiddeld 12 leerlingen waardoor je iedere leerling de benodigde aandacht kan geven;
 • Een studieplan voor iedere leerling en een begeleider die in de gaten houdt of alles volgens plan gaat, waar nodig bijstuurt en ook de ouders informeert over de voortgang van de leerling;
 • Weinig vergaderingen en bijeenkomsten.
Werken bij Luzac is werken voor een organisatie die voorop wil lopen in (onderwijs)ontwikkelingen en volop in beweging is. Dit biedt onze medewerkers uitdaging en kansen om zich verder te ontwikkelen. Onze arbeidsvoorwaarden worden ieder jaar vastgesteld in samenspraak met onze ondernemingsraad en vastgelegd in de personeelsgids.

Wat Luzac doet
Luzac betekent kleinschalig particulier onderwijs (mavo, havo en vwo), waardoor we flexibiliteit en maatwerk kunnen bieden. Onze werkwijze is klantgericht: gezamenlijk met de leerling stellen we ambitieuze doelen, en elke dag werken we hard om die te bereiken. Dit vraagt inzet en commitment van de leerling, maar ook van onze medewerkers. Wij kennen het eigen verhaal van de leerling en zijn betrokken bij zijn individuele leerproces. Op die manier tonen we dagelijks dat we geloven in onze leerlingen, krijgen zij zelfvertrouwen en plezier in leren en kunnen ze boven zichzelf uitstijgen. Dat is waar we het voor doen!
 

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Wat wij van jou verwachten
 • Je hebt een tweedegraads lesbevoegdheid in Nederlands;
 • Je denkt niet in kaders maar in mogelijkheden;
 • Je gaat samen met je leerlingen gestructureerd en doelgericht aan de slag;
 • Je ziet de leerling als individu en weet hier tijdens je lessen op in te spelen;
 • Je bent zowel een teamplayer (in relatie tot staf, andere docenten op je vestiging en vakdocenten in het land) als in staat om zelfstandig te werken;
 • Je bent in staat om flexibel te handelen in een dynamische omgeving;
 • Je bent als onderwijsprofessional op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied (vakinhoudelijk, didactisch en pedagogisch) en past nieuwe inzichten toe in de praktijk;
 • Je draagt zorg voor (her)registratie als registerleraar;
 • Je bent proactief, zelfstandig en je hebt je administratieve taken op orde.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
We maken graag kennis met jou
Als jouw visie op onderwijs aansluit bij die van Luzac en jij graag ons team komt versterken met jouw enthousiasme, kijken we uit naar jouw sollicitatie. Deze kun je achterlaten door het sollicitatieformulier in te vullen of je motivatie en CV te sturen naar sollicitatie@luzac.nl. Mocht je meer informatie willen over de functie en werken bij Luzac, neem dan contact op met mevrouw Slikker (conrector) via 020 671 40 04.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.