Vacature 1e graads docent Nederlands, locatie Hardenberg in Hardenberg, Ommen, Dedems...

Onderwijs

Over Vechtdal College

Naam school
Vechtdal College
Contactpersoon
Mevr. Klein Koerkamp
Plaats
Hardenberg, Ommen, Dedemsvaart
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Het Vechtdal College is een christelijke school voor voortgezet onderwijs in Noordoost-Overijssel. De school heeft drie locaties: Hardenberg, Ommen en Dedemsvaart. Iedere locatie heeft zijn ‘eigen karakter’. Wat ons verbindt is onze ambitie: we willen leerlingen bagage meegeven waarmee ze hun weg kunnen vinden in de samenleving. Bagage in de vorm van goed onderwijs, een breed aanbod aan activiteiten en maatwerk in zorg en begeleiding.

Organisatie
Als christelijke school willen we meer bieden dan alleen de voorbereiding op een diploma. De Bijbel is onze bron van inspiratie en vormt het fundament van het strategisch beleidsplan. De uitingen van deze inspiratie moeten voelbaar zijn, binnen en buiten het schoolgebouw. Aandacht voor het unieke, respect, vertrouwen en veiligheid zijn belangrijke uitgangspunten.
Christelijke school
Dit is merkbaar in de manier waarop we met elkaar werken. We zijn trots en dankbaar dat we onze leerlingen en medewerkers de christelijke normen en waarden mogen meegeven. Juist deze mogelijkheid maakt dat we als school niet alleen kennis willen overdragen. We zien het duidelijk als onze taak om leerlingen ook sociaal te vormen, ze mee te geven dat we met respect voor elkaar en geloof in de ander, samenleven en samenwerken in de maatschappij.
Aandacht voor elkaar
We zijn een leef- en leergemeenschap, waar persoonlijke aandacht, wederzijds respect en geloof in ieders talent een belangrijke plaats innemen. We delen kennis en nieuwe inzichten met elkaar en leren van en met elkaar . Zo krijgen begrippen als tolerantie, acceptatie en samenwerking bij ons in de dagelijkse praktijk echt inhoud.
Kennen en gekend worden
We willen dat iedereen tot zijn recht komt en dus het beste uit zichzelf haalt. Kennen en gekend worden, daar gaat het om. Pas dan ‘werkt’ onderwijs en komt talent tot bloei. Iedere docent, ieder personeelslid en iedere leerling ervaart dat zo en zet zich hiervoor in.
Midden in de maatschappij
We staan midden in de maatschappij. Daarom werken we doelgericht samen met onderwijs- en maatschappelijke instellingen en het bedrijfsleven. We onderhouden contact met alle instanties waarmee onze leerlingen voor, tijdens en na hun studie te maken hebben.

Vacature

Functietitel
1e graads docent Nederlands, locatie Hardenberg 
Plaatsingsdatum
11-2-2019
Met ingang van
per direct
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
Aantal uren
25
Omschrijving
Wil jij leerlingen helpen de schoonheid van de Nederlandse taal te ontdekken?
 
Dan ben jij de docent Nederlands die wij zoeken!
 
Door afwezigheid van een collega zijn wij, voor de bovenbouw van de sector havo/vwo van de locatie Hardenberg, per direct op zoek naar een docent Nederlands.
 
Jij zoekt een school
 • waar je uitgedaagd wordt om het vak Nederlands binnen én buiten de school, verder te ontwikkelen;
 • waar je op een vernieuwende manier je lessen invulling kunt geven;
 • waar je leerlingen kunt inspireren, maar ook wordt geïnspireerd;
 • die in ontwikkeling is. Leerlingen krijgen steeds meer regie op hun eigen loopbaan en jij wilt hier jouw bijdrage aan leveren;
 • waar docenten werken vanuit een Bijbelse inspiratie.
Over ons
Werken op het Vechtdal College Hardenberg is werken op een ondernemende school die investeert in onderwijsontwikkelingen: we leiden op voor de 21e eeuw en willen leerlingen in hun persoonlijke ontwikkeling maximaal tot bloei laten komen. Docent zijn op onze school betekent: anders naar leerlingen willen kijken, je vak willen ontwikkelen en onderwijs verbinden met de maatschappij.
 
Bij ons op school werken we samen. We zijn professionals die elkaar graag stimuleren en uitdagen. Ons schoolgebouw is voorzien van allerlei moderne onderwijsvoorzieningen zoals smartboards, iPads en Chromebooks.
Wij werken met ongeveer 200 collega’s, verdeeld onder een aantal onderwijsteams en een onderwijsondersteunende teams. In deze teams werken startende en meer ervaren collega’s met elkaar samen.

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Jij neemt mee naar school
 • visie: je staat stil bij wat jouw les toevoegt aan de ontwikkeling van de leerling;
 • creativiteit: bij jou zijn de lessen geen dag hetzelfde;
 • ondernemerschap en lef: je neemt initiatieven die bijdragen aan de ontwikkelingen van het vak en pakt dit op als voortrekker;
 • betrokkenheid: een goede relatie met leerlingen en collega’s is voor jou een vanzelfsprekendheid;
 • een 1e graads bevoegdheid voor het vak Nederlands.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden jou
 • een tijdelijke aanstelling voor de duur deze vervanging tot uiterlijk het einde van het schooljaar 2018-2019
 • een aanstelling voor 25 lesuren per week (het is een mogelijkheid om deze functie deeltijd in te vullen) en optioneel een mentoraat;
 • een inschaling conform de CAO-VO 2018/2019;
 • daarnaast beschikt elke docent over een iPad.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Informatie
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Neem dan contact op met Rogier Tiel Groenestege (teamleider), via telefoonnummer 0523-281428.
 
Solliciteren
Heb je zin om bij ons aan de slag te gaan? Stuur dan je motivatiebrief met actueel CV voor maandag 25 februari 2019 naar HRMadministratie@vechtdalcollege.nl.

 
Wij vragen je om in jouw brief expliciet aan te geven op welke manier jij een bijdrage denkt te leveren aan de ontwikkeling van de christelijke identiteit binnen het Vechtdal College.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.