Vacature Rector in Hilversum

Onderwijs

Over A. Roland Holst College

Naam school
A. Roland Holst College
Contactpersoon
Mevr. Elvire Janssen
Plaats
Hilversum
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo
Beschrijving

De school belichaamt voor ons allen
de triomf van het verstand
over het instinct der dieren
Kennis geeft ons macht

En dat is mooi en dat is prachtig
mits we één ding niet vergeten;
Kennis is niets zonder geweten
Pas het geweten maakt ons mens

Jules Deelder


Wij zijn het A. Roland Holst College. We zijn een middelgrote, algemeen bijzondere school voor mavo, havo, QUEST en vwo. Onze leerlingen krijgen les in twee sfeervolle monumentale gebouwen aan de rand van Hilversum.

Belangrijk in onze schoolcultuur is het gemeenschappelijke besef dat een leerling meer is dan zijn cijfers, de school meer dan zijn rendement. Dit blijkt ook uit onze missie: “We vinden het belangrijk dat onze leerlingen een 10 kunnen halen. Nog belangrijker vinden we het dat onze leerlingen zich een 10 kunnen voelen!”

We ontwikkelen eigen onderwijsconcepten, zoals QUEST en bieden nieuwe vakken aan, waaronder Big History, computing en Nema. De combinatie van kennis en (de 21e-eeuwse) vaardigheden komt in al ons onderwijs terug.
De grote betrokkenheid van onze docenten maakt dat leerlingen zich kunnen ontplooien en optimaal kunnen presteren. Bovendien zijn we een maatschappelijk betrokken school, met schrijfacties, maatschappelijke stages en verschillende acties voor goede doelen.

De schoolleiding van onze karakteristieke school bestaat uit de rector, de plaatsvervangend rector en zeven teamleiders. We zijn met ongeveer 150 medewerkers en het is onze gezamenlijke opdracht iedere dag waar te maken dat de leerlingen zich een 10 kunnen voelen en daardoor ook een 10 kunnen halen. Dat dit lukt, blijkt uit onze prima resultaten.

Onze school maakt deel uit van de Gooise Scholen Federatie. Net als wij hecht de scholengroep veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Er is bijvoorbeeld de GSF Academie, het innovatiefonds en de tweejaarlijkse onderwijsconferentie. Alle GSF-scholen zijn gecertificeerd als opleidingsschool.
Alle scholen werken gezamenlijk aan de GSF-visie ‘ambitieus en betrokken’, maar elke school heeft ruimschoots de vrijheid om binnen de GSF-kaders een eigen onderwijskundige visie te ontwikkelen. Met een grote mate van autonomie en een eigen budget kan elke school z’n eigen koers varen.
De rector heeft zitting in het Centraal Management Team van de GSF. Van alle directieleden wordt verwacht dat zij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en uitvoering van GSF-beleid. Directieleden hebben de mogelijkheid om samen met de directieleden van andere scholen te leren en ontwikkelen. De scholen worden ondersteund door staf- en secretariaatsmedewerkers van de Onderwijsondersteunende Dienst.
 

Vacature

Functietitel
Rector 
Plaatsingsdatum
8-2-2019
Met ingang van
1-8-2019
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0
Omschrijving
                                             Het College van Bestuur van de Gooise Scholen Federatie zoekt voor het
                                                                A. Roland Holst College in Hilversum  

                                                                              de nieuwe rector

De rector legt verantwoording af aan het College van Bestuur.

De ambitie
Het thema van het schoolplan 2016-2020 is ‘Laat je zien’. We werken aan toekomstgericht en -bestendig onderwijs door het flexibiliseren van de lessentabel en het rooster. Naast vaklessen zullen projecten, keuzetijd, maatwerk en coaching een vaste plaats innemen in de week van de leerling en de docent. Hiermee realiseren wij een persoonlijk, actief en sociaal leerproces.
Van de nieuwe rector verwachten wij dat hij/zij achter deze onderwijstransitie staat en dat hij/zij in staat is om dit proces verder vorm te geven en te implementeren.
Het is een ingrijpend en spannend traject, waar we hoge verwachtingen van hebben. Dit vraagt een rector die het complete team weet te inspireren en enthousiasmeren. Ook moet hij/zij de balans kunnen vinden tussen autonomie en sturing door helder en transparant te zijn en aandacht te hebben voor de verbinding binnen de schoolleiding en de verbinding binnen het volledige team.   
 

Eisen

Functie-eisen
Pas jij in het profiel?

Uit jouw curriculum vitae en brief blijkt dat jij beschikt over:
 • ruime leidinggevende ervaring in het onderwijs
 • gedegen kennis van en ervaring met onderwijs- en organisatieontwikkeling
 • ervaring met lesgeven
 • een onderwijsvisie die past bij de school
 • een academisch werk- en denkniveau
   
Uit gesprekken met jou blijkt dat jij:
 • een visie op onderwijs hebt die bij ons past
 • in staat bent om sturing te geven aan het onderwijsbeleid
 • koersvast en flexibel bent
 • enthousiast bent, kunt delegeren en goed kunt samenwerken
 • leerlingen, medewerkers, ouders en de schoolleiding kunt inspireren
 • strategisch en beleidsmatig kunt denken en handelen vanuit onze missie en die van de Gooise Scholen Federatie
 • over analytisch vermogen beschikt en een kritische denker bent
 • gemakkelijk benaderbaar bent
 • in staat bent zorgvuldig te communiceren
 • werkt vanuit een onderzoekende houding
 • van aanpakken weet

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Schaal 14 CAO-VO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
De procedure

Overweeg jij om te solliciteren?

Onderzoek of wij een school zijn die bij jou past. Zie www.arhc.nl voor een eerste indruk. Op www.gsf.nl kun je aanvullende informatie over de organisatie vinden. Voor specifieke vragen kun je contact opnemen met Elvire Janssen, hoofd P&O (tel. 035-6926700).

Belangrijke data in de procedure: sluiting van de vacature is op zondag 3 maart 2019. Voorrondegesprekken vinden plaats op woensdag 13 en donderdag 14 maart 2019. De eerste ronde met de benoemingsadviescommissie vindt plaats op woensdag 20 maart 2019. In de week van 25 maart is er een informeel gesprek met het College van Bestuur en een rector van een andere GSF-school. De tweede ronde is op dinsdag 2 april 2019.

Een assessment en een cv-integriteitsonderzoek maken onderdeel uit van de procedure en vinden plaats in de week van 8 april 2019.
Solliciteren kan uitsluitend via deze site.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.