Vacature Leraar Biologie in Meppel

Onderwijs

Over Stad & Esch

Naam school
Stad & Esch
Contactpersoon
Mevr. Zwanny de Boer
Plaats
Meppel
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Werken bij Stad & Esch is werken op een school waar de passie vanaf spat. Waar je energie krijgt én geeft. Werken bij Stad & Esch is werken in een omgeving waar je groei kunt voelen, waar het leren van onze leerlingen centraal staat en waar creativiteit de motor is en motivatie de drijvende kracht. Waar de mensen handelen vanuit persoonlijk leiderschap, zichzelf doelen stellen en elkaar ondersteunen en aanspreken. Stad & Esch maakt serieus werk van het versterken van de autonomie van haar medewerkers . Onze stip op de horizon is werken vanuit een hoge mate van zelfsturing en zelfregie.

Stad & Esch heeft een heel breed onderwijsaanbod: van gymnasium tot praktijkonderwijs. Op het Onderwijspark Ezinge in Meppel vind je de deelscholen Stad & Esch Lyceum, Stad & Esch Beroepencollege, Stad & Esch Praktijkschool en Stad & Esch VSO Meppel. Op onze deelschool in Diever bieden we de volledige opleidingen vmbo-tl en havo aan, plus de onderbouw vwo en de onderbouw basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg.

Missie Stad & Esch 
Onze missie is onze leerlingen optimaal voorbereiden op de uitdagingen die de 21e eeuw hen biedt. De 21e eeuw vraagt veel van leerlingen. Om goed in te kunnen spelen op de voortdurend veranderende samenleving moeten zij aan vele competenties voldoen, waaronder mediageletterd zijn, beschikken over probleemoplossend vermogen, kritisch zijn en kunnen samenwerken.  Kwalitatief goed onderwijs met een hoog rendement is vanzelfsprekend een doel.
 
Wij hebben vier uitgangspunten van waaruit wij onze missie waar maken:
 • Passie als brandstof voor talenten
  Leerlingen en medewerkers krijgen kansen om optimaal hun mogelijkheden en talenten te onderzoeken, te benutten en hierbij te werken vanuit hun hart.
 • Persoonlijk maken als standaard
  Naast het behalen van kerndoelen en eindtermen krijg je op Stad & Esch alle ruimte om aan je eigen ontwikkeling als mens, ook in relatie tot anderen, te werken.
 • Creativiteit als sleutel tot succes
  Elkaar stimuleren en voortdurend prikkelen om vanuit kansen en mogelijkheden steeds iets nieuws te creëren en te beleven.
 • Ruimte voor lef
  Dat je wordt uitgedaagd om een eigen weg te volgen, dus stellen we vertrouwen in jou en krijg je de ruimte om te experimenteren.
Alles binnen Stad & Esch is gericht op het leren en groeien van onze leerlingen. Dit betreft kennis, vaardigheden en persoonlijke groei en ontwikkeling. Mogen en kunnen zijn wie je bent, werken aan de beste versie van jezelf (rationeel, emotioneel, relationeel en spiritueel),
  
Onderwijsorganisatie
Stad & Esch telt ongeveer 2200 leerlingen en is opgebouwd uit deelscholen. Naast de deelscholen vinden er experimenten plaats rond zelfregie in de zogenaamde professionele leergemeenschappen (PLG's). De deelscholen staan onder leiding van een deelschoolleider. Stad & Esch heeft één directeur en een directeur-bestuurder.  Het onderwijs in de deelscholen wordt verzorgd door leraren LB, LC en LD en door onderwijsondersteuners. Onderwijsondersteuners kunnen, onder verantwoordelijkheid van een leraar, in grote mate zelfstandig met leerlingen werken.

Vacature

Functietitel
Leraar Biologie 
Plaatsingsdatum
7-2-2019
Met ingang van
Zo spoedig mogelijk
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,21 fte
Aantal uren
7 lessen
Omschrijving
Wij zoeken voor Stad & Esch Diever, ter vervanging van een zieke collega, met ingang van zo spoedig mogelijk een enthousiaste 
 
Leraar 
  
voor het volgende vak:
 
Biologie, tweede graads              0,21 fte, 7 lessen


Het betreft klassen in de onder- en bovenbouw Vmbo en Theoretisch leerweg. 

Eisen

Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding of Pabo
Functie-eisen
Wat wij vragen
Wij zoeken bij voorkeur een leraar met een 2e graads-opleiding Biologie of een leraar die nog studeert voor deze bevoegdheid en bijna zijn/haar opleiding heeft afgerond. Maar we vragen ook van die leraar dat hij/zij  
 • handelt vanuit passie voor het vak
 • een onderzoekende houding heeft
 • nieuwsgierig en toekomstgericht is
 • het leren van leerlingen en van zichzelf centraal stelt
 • leerlingen weet uit te dagen en te inspireren.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wat wij bieden
Het salaris is conform de cao-VO. Stad & Esch kent goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. 

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wij vragen je om uiterlijk 24 februari a.s. te reageren. Je sollicitatie wordt direct in behandeling genomen. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer J. Schipper, t. 0521 592266, of neem contact op met de afdeling Personeel t. 0522 236688.
Het geven van een proefles kan onderdeel zijn van onze wederzijdse kennismaking.

Sollicitaties kun je via Meesterbaan richten aan:
Onderwijsgroep Zuidwest-Drenthe,
t.a.v. de heer J. Schipper.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.