Vacature Orthopedagoog / psycholoog in Gouda

Onderwijs

Over Coornhert Gymnasium

Naam school
Coornhert Gymnasium
Contactpersoon
Dhr. Oehlenschläger
Plaats
Gouda
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vwo
Beschrijving
Het Coornhert Gymnasium is een toekomstgerichte en innovatieve school waar leerlingen en medewerkers zich thuis voelen. Het homogene en kleinschalige karakter van de school speelt daarbij een belangrijke rol. Het Coornhert Gymnasium biedt de leerlingen een breed scala aan vakken. Werken en leren in de digitale wereld en met nieuwe technologieën vormen de kern van het toekomstgericht onderwijs. Daarbij organiseert de school binnen en buiten de lessen uitdagingen die leerlingen de gelegenheid bieden ook hun andere talenten te ontplooien.

Naast kennisoverdracht besteedt het Coornhert Gymnasium aandacht aan het ontwikkelen van de leerling als persoon, met vaardigheden die leerlingen nodig hebben voor een succesvolle universitaire studie. Ook besteden wij bewust aandacht aan de sociaal-emotionele vorming van de leerlingen.

Waar mogelijk worden culturele lijnen van de klassieke oudheid naar onze tijd doorgetrokken, waarbij ook de klassieken uit de andere Europese culturele tijdperken aan bod komen. Leerlingen leren zich open te stellen voor andere denkwerelden.
Het Coornhert Gymnasium is een ontwikkelingsgerichte organisatie die enerzijds voor docenten en leerlingen de noodzakelijke rust biedt om het werk goed te kunnen doen (goede roosters, optimale faciliteiten, een adequate indeling van het gebouw) en anderzijds leerlingen en docenten vrij genoeg laat om zich individueel te ontplooien. Het Coornhert Gymnasium zoekt steeds naar de juiste balans tussen structuur en flexibiliteit en streeft naar de acceptatie van de consequenties.

Het Coornhert Gymnasium is onderdeel van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda (StOVOG), een zelfstandige stichting met drie openbare scholen in Gouda. Het Coornhert Gymnasium heeft zich ook verbonden aan de Stichting het Zelfstandig Gymnasium (SHZG). Een samenwerking-verband tussen de zelfstandige gymnasia in Nederland.

Visie Coornhert Gymnasium
Een leerling leert op het Coornhert Gymnasium in toenemende mate zelfstandig, met succes, en onder begeleiding van inspirerende, competente en professionele medewerkers in een gymnasiale, uitdagende, veilige leeromgeving.
Bijzonderheden
Ons functieboek kent de docentenfuncties LB, LC en LD. Elke docent kan bij goed functioneren seniordocent (LC) worden. Voor een relatief groot aantal eerstegraads docenten dat aantoonbaar excellent functioneert als docent en daarnaast niet alleen het eigen vak ontwikkelt maar ook een evidente bijdrage levert aan de ontwikkeling van de school als geheel (bijna altjd in de rol van sectieleider) is een LD-functie bereikbaar.

Vacature

Functietitel
Orthopedagoog / psycholoog 
Plaatsingsdatum
6-2-2019
Met ingang van
zsm
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,4- 0,6 FTE
Omschrijving
Het gaat om de vervanging van onze orthopedagoog. 
Het werk betaat voor 2/3 deel uit leerlingenbegeleiding en -zorg in het kader van passend onderwijs. Het laatste deel bestaat uit screening, onderzoek en overleggen met instanties.
Het is op dit moment niet goed te zeggen hoe lang de vervanging nodig zal zijn. Het kan ook goed zijn dat een deel van het werk structureel beschikbaar komt als een vacature.

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
Opleiding psychologie / orthopedagogiek / gedragsspecialist.
Affiniteit met (hoog)begaafde leerlingen en daaraan gerelateerde problematiek.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
11
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft in eerste instantie een tijdelijke vervanging.
Van toepassing is OOP-schaal 11 van de CAO_VO.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Gezien de urgentie, gaan we met kandidaten in gesprek, zodra ons blijkt dat ze passen in het beschreven profiel.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.