Vacature Docent Mens en Maatschappij en Maatschappijleer in Rotterdam

Onderwijs

Over Melanchthon Mathenesse

Naam school
Melanchthon Mathenesse
Contactpersoon
Mevr. GrĂ¼teke
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo
Beschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Vacature

Functietitel
Docent Mens en Maatschappij en Maatschappijleer 
Plaatsingsdatum
5-2-2019
Met ingang van
13-05-2019
Referentienummer
MMA78
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,5 fte
Omschrijving
Bij Melanchthon Mathenesse zijn we ter veranging van een collega met zwangerschapsverlof op zoek naar een enthousiaste docent Mens & Maatschappij en Maatschappijleer voor 0,5 fte.  Lessen worden in de bovenbouw en in de onderbouw gegeven. 
Periode: vanaf 13 mei 2019 in ieder geval tot einde schooljaar, mogelijk verlenging tot 1 januari 2020.

Melanchthon Mathenesse is op zoek naar een docent Mens & Maatschappij en Maatschappijleer. De vestiging is sinds 2011 gevestigd in een modern, nieuw gebouw. Het onderwijs vindt plaats op grote leerpleinen, een aanpak waarbij er de nodige flexibiliteit is voor leerlingen en die tegelijkertijd veel vaardigheden bij docenten veronderstelt. De onderwijskwaliteit is goed, het leerlingaantal stijgt en leerlingen komen met plezier naar Mathenesse toe. Ook de ouders worden actief benaderd en betrokken bij de school. Mathenesse is een echte wijkschool.


  

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
  • 0,5 FTE
  • vervanging zwangerschapsverlof
  • Affiniteit en ervaring met de doelgroepen

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Inschaling wordt bepaald op basis van de CAO VO.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.