Vacature Docent Wiskunde / Rekenen in Schiedam

Onderwijs

Over Lentiz Life College VMBO

Naam school
Lentiz Life College VMBO
Contactpersoon
Mevr. M. Metselaar
Plaats
Schiedam
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Lentiz | LIFE College is een unieke school voor vmbo en mbo, gehuisvest in een gloednieuw gebouw, vlak bij het station Schiedam en de A20. Hier kunnen alle leerlingen terecht die voor het vmbo kiezen. Wij verzorgen een breed pakket aan opleidingen. De leerwegen zijn verdeeld over de sectoren: Economie (met de afdeling administratie), Techniek (bouwtechniek, metaaltechniek, metalektro, motorvoertuigentechniek en elektrotechniek) en Zorg & Welzijn (met de afdeling verzorging). We hebben ook een aantal intersectorale opleidingen zoals Sport, Dienstverlening & Veiligheid en Multimedia & Digital Design (2M2D). In de onderbouw bieden we bovendien sportklassen aan. Naast het aanbod over de gehele breedte van het vmbo hebben we een uitgebreide zorgstructuur voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben. Tevens bieden we de theoretische leerweg. Het Lentiz LIFE College kenmerkt zich als veilige school voor leerlingen en het personeel. Iedereen voelt zich er snel thuis.

Naast het vakinhoudelijke leren zijn er ook andere activiteiten, zoals diverse projecten, excursies, dagjes uit en schoolavonden voor de leerlingen. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel.

De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs. De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: - Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; - Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.

Vacature

Functietitel
Docent Wiskunde / Rekenen 
Plaatsingsdatum
5-2-2019
Met ingang van
zo snel mogelijk
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8-1,0 fte
Omschrijving
Vacaturenummer: LFV-2019-februari -01
Publicatiedatum:  5 februari 2019

De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. De Lentiz onderwijsgroep bestaat in totaal uit 14 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft.
 
Voor Lentiz | VMBO LIFE college in Schiedam zoeken wij een:
 
Bevlogen docent Wiskunde - Rekenen
 
Tijdelijk dienstverband
Ingangsdatum: z.s.m.
Werktijdfactor: 0,8 - 1,0 fte
 
Lentiz | LIFE College is een unieke school voor vmbo en mbo in een grootstedelijke omgeving, gehuisvest in een prachtig gebouw, vlak bij het station Schiedam en de A20. Het concept van de school is gebaseerd op drie pijlers:
 • Talentontwikkeling van jongeren als uitgangspunt: we helpen onze jongeren te ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en vertalen dat in een passende loopbaan van vmbo naar mbo naar arbeidsmarkt.
 • Meer dan onderwijs alleen: voor onze jongeren is onderwijs alleen niet genoeg. Samen met het jongerenwerk van DOCK en de Bibliotheek Schiedam bieden we de leerlingen onder en na schooltijd de kans om hun horizon te verbreden en in aanraking te komen met zaken die ze zelf niet zo snel zullen ontdekken.
 • Vmbo en mbo in een doorlopende leerlijn, in een samenhangende organisatie.  
  In het vmbo zijn alle leerwegen aanwezig, zo ook leerwegondersteunend onderwijs.
   
  Samen met werkgevers bouwen we aan kwalitatief onderwijs waarbij, naast talentontwikkeling, doorstroom naar vervolgonderwijs en/of arbeidsmarkt centraal staat. We hebben een bijzonder onderwijsconcept waarbij de merkwaarden respect, steun, eerlijk zijn, aandacht en gastvrijheid centraal staan. 
   
  De school is stabiel, staat sterk in de belangstelling van ouders, toeleverende scholen en vele anderen door haar unieke aanpak. Het team is evenwichtig samengesteld met kundige en betrokken collega’s die staan voor hun vak.
  Wij zijn op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega die creatief is en bereid is zich blijvend te ontwikkelen en bovenal ben je een teamspeler die flexibel is en communicatief vaardig.
   
  Functiebeschrijving:
  Wij zoeken een bevlogen docent die binnen onze locatie een rol binnen het vak wiskunde / rekenen gaat vervullen en het onderwijs bij en met onze vmbo leerlingen vorm gaat geven.

  Taakomschrijving:
 • Stuurt het leerproces aan en geeft een aanzet tot het leren leren;
 • Speelt in op de leefwereld van leerlingen in het vmbo en begeleidt leerlingen met enkelvoudige ontwikkelingsproblemen;
 • Initieert, in overleg met de leiding, incidentele contacten die bijdragen aan de ontwikkeling van de leerlingen;
 • Kan vanuit een eigen visie op het vak een inbreng geven aan het overleg binnen de vakgroep;
 • Is op ervaren niveau actief in de beheersing, verdieping en verbreding van de vakinhoudelijke en -didactische kennis en vaardigheden.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Functie-eisen:
 • In het bezit van een 2e graads-onderwijsbevoegdheid voor het vak Wiskunde of rekenen of in een afrondende fase van de opleiding.
 • Vaardig in het motiveren van leerlingen en het opzetten van leerplannen.
 • Vaardig in het inspelen op veranderende onderwijsvragen;
 • Het kritisch kunnen kijken naar je lessen aan de hand van de vorderingen en ontwikkelingen van je leerlingen.
 
Benodigde competenties:
 • Betrokken
 • Flexibel
 • Onderwijskundig wendbaar
 • Pedagogisch wendbaar
 • Consultatie
 • Tactisch en sensitief gedrag

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO - voortgezet onderwijs
Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden:
 • CAO-vo is van toepassing

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heeft u belangstelling voor deze functie? Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Mevrouw A. Vellekoop, teamleider onderbouw vmbo locatie Lentiz | LIFE College, 010-473 53 77.
 
Voor informatie over arbeidsvoorwaarden kunt u contact opnemen met mw. Roeja Dobbelstein, sr. adviseur HRM (010 – 434 99 25).

Reageren
U kunt solliciteren door uw brief en CV per email op te sturen naar sollicitatie-lfv@lentiz.nl . Wij ontvangen uw sollicitatie graag uiterlijk 20 februari 2019.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.