Vacature Docent Frans in Weesp

Onderwijs

Over Vechtstede College

Naam school
Vechtstede College
Contactpersoon
Mevr. A. Kroeze
Plaats
Weesp
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo
Beschrijving
Het Vechtstede College is een middelgrote school voor mavo, havo, vwo en tweetalig vwo in Weesp. Wij combineren gedegen onderwijs met vernieuwingen, bijvoorbeeld op het gebied van ICT.

In ons onderwijs stellen we aan leerlingen hoge eisen, maar bieden we ook veel ruimte. Dat leidt tot goede resultaten, enthousiaste leerlingen en veel belangstelling van toekomstige leerlingen en hun ouders. Onze havo draagt al enkele jaren het predicaat Excellent.

Vanuit deze stabiele basis werken we onder meer aan digitalisering. Al onze leerlingen en docenten werken met een Chromebook en de Google Classroom-omgeving. Daarnaast staan we bekend om de aandacht voor kunst & cultuur. Elk jaar zijn veel leerlingen en docenten betrokken bij onze culturele activiteiten, zoals het Vechtstede Theater, het Open Podium en VSC Cultureel.

Het Vechtstede College maakt deel uit van de Gooise Scholen Federatie. Deze scholengroep hecht veel waarde aan professionele ontwikkeling. Er is bijvoorbeeld een eigen GSF Academie en een tweejaarlijkse onderwijsconferentie. Alle GSF-scholen zijn gecertificeerd als opleidingsschool.

 

Vacature

Functietitel
Docent Frans 
Plaatsingsdatum
5-2-2019
Met ingang van
z.s.m.
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,25 - 0,5
Omschrijving
Werken op het Vechtstede College

Als docent op het Vechtstede College kun je goed lesgeven en benader je leerlingen positief. Je hebt ook affiniteit met digitale leermiddelen en bent bereid jezelf daar verder in te bekwamen.

Minstens zo belangrijk is je betrokkenheid bij de school als geheel. Of je nu kiest voor het coachen van beginnende docenten, aan de slag gaat met leerlingbegeleiding of meewerkt aan een cultuurproject: je werk eindigt niet met de laatste les van de dag.

Je staat open voor nieuwe ideeën en draagt die zelf ook aan. Je denkt enthousiast mee: zowel binnen je sectie (een samenwerkingsverband dat bij ons heel belangrijk is) als binnen de jaarlagen waarin je lesgeeft. Overal tref je warme collega’s, met wie je samenwerkt aan de vorming van leerlingen tot goede burgers en de verdere ontwikkeling van de school.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Voor het Vechtstede College zijn wij op zoek naar een docent Frans.
Het betreft een vervangingsaanstelling, wij hebben een kleine vacature, aanvankelijk voor 2 klassen (0, 20 fte: mavo 2, havo 2  op twee dagdelen).
Na de meivakantie komen er 5 lesuren (havo 2 en brugklas havo/vwo) in het tweedegraads gebied bij en bedraagt de vacature ongeveer 0,4 fte. Deze vervanging zal na de zomervakantie tot ongeveer de herfstvakantie doorlopen. Er is uitzicht op een aantal vaste uren.

Het Vechtstede College verwacht dat je:
  • bevoegd bent
  • goed kunt lesgeven
  • de mogelijkheden van digitale leermiddelen ziet en toepast in je lessen
  • aan leerlingen zowel hoge eisen stelt als ruimte biedt
  • zelf voortdurend wilt blijven leren en ontwikkelen
  • betrokken bent en bijdraagt aan de ontwikkeling van de school.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Salariëring is op basis van kennis en ervaring in schaal LB van de cao-vo.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Sluitingsdatum voor deze vacature is 24 februari 2019.
Wij behouden ons het recht voor, om bij voldoende reacties, de vacature eerder te sluiten.

Voor informatie over deze functie kun je contact opnemen met Annerieke Kroeze, bereikbaar via tel. 0294 - 80 52 50
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.