Vacature (10) Docent natuurkunde 1e graads in Roosendaal

Onderwijs

Over OMO Scholengroep Tongerlo

Naam school
OMO Scholengroep Tongerlo
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Roosendaal
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Ons Middelbaar Onderwijs OMO SG Tongerlo
OMO sg Tongerlo te Roosendaal bestaat uit drie deelscholen: het Gertrudiscollege, het Norbertuscollege en het Da Vinci college. We verzorgen praktijkonderwijs, vmbo met en zonder leerwegondersteuning, mavo, havo, atheneum en gymnasium. We leiden aankomende docenten op binnen onze academische opleidingsschool. Ook de ontwikkeling van medewerkers staat bij ons hoog in het vaandel. We organiseren een breed scala aan cursussen binnen onze interne academie en stimuleren docentonderzoek.

* Profiel deelschool Norbertus College *
Het Norbertuscollege te Roosendaal is een havo-vwo-school. De vwo-opleiding heeft een vwo-plus variant en leerlingen kunnen atheneum of gymnasium kiezen. De school bestaat meer dan 95 jaar, heeft een enthousiast en bevlogen docententeam dat ernaar streeft het beste uit de leerlingen te halen, heeft een breed onderwijsaanbod en rijke traditie ook op het gebied van cultuur en wereldburgerschap , gaat voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs en wordt door ruim 1200 leerlingen gewaardeerd om de goede sfeer. Een goede begeleiding van alle leerlingen en voortduren werken aan verbetering en onderwijskwaliteit zijn eveneens kenmerkend voor het Norbertuscollege.

* Profiel deelschool Gertrudiscollege *
Het Gertrudiscollege biedt mavo (gemengd en theoretisch), havo, atheneum en gymnasium. Onze school heeft twee locaties: Bovendonk en Vincentiusstraat. Ons onderwijs, onze sfeer en onze begeleiding staan hoog aangeschreven. We bieden maatwerk en onze leerlingen hebben veel keuzemogelijkheden, onder andere op het gebied van sport, cultuur, taal en bèta. We zijn de enige begaafdheidsprofielschool in de omgeving. Werk je op het Gertrudiscollege, dan verwachten we dat je je blijft ontwikkelen.

* Profiel deelschool Da Vinci College *
Het Da Vinci College kiest voor onderwijs dat is gericht op veerkracht en zelfredzaamheid. We plaatsen leerlingen in de omgeving waar het leven geleerd kan worden: ‘Ontmoeten is leren’. Leren ontstaat als mensen werkelijk belangstelling hebben voor wie de ander is en wat hem beweegt. De leerling leert zijn weg te vinden in zijn persoonlijke, maatschappelijke en beroepsmatige leef- en werkomgeving. Heel belangrijk daarbij vinden wij het vertrouwen in de eigen talenten. Uiteindelijk zal ieder op eigen kracht zijn levensopdracht hebben te vervullen: een zinvol en gelukkig bestaan op te bouwen.
Bijzonderheden
OMO SG Tongerlo maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Vacature

Functietitel
(10) Docent natuurkunde 1e graads 
Plaatsingsdatum
1-2-2019
FTE
1
Omschrijving
Ons Middelbaar Onderwijs OMO Scholengroep Tongerlo

OMO sg Tongerlo is een school voor praktijkonderwijs, vmbo met en zonder leerwegondersteuning, havo, atheneum en gymnasium. OMO sg Tongerlo bestaat uit drie deelscholen: het Gertrudiscollege, het Norbertuscollege en het Da Vinci College. Vanaf komend schooljaar bestaat de scholengroep uit een school voor vmbo/praktijkonderwijs, het Da Vinci College, uit een lyceum, het Norbertus Gertrudis Lyceum en een categorale mavo, de Norbertus Gertrudis Mavo.

OMO scholengroep Tongerlo maakt deel uit van de academische opleidingsschool West-Brabant en leidt in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam, de Fontys Lerarenopleiding en de universiteit van Tilburg, studenten op voor het docentschap.

Het Norbertus Gertrudis Lyceum te Roosendaal is een school met een havo- en vwo-opleiding. Momenteel is de school in ontwikkeling. Enkele jaren geleden is gestart met de implementatie van een vernieuwend onderwijsconcept. Deze implementatie zal in schooljaar 2019-2020 voltooid worden. In het onderwijsconcept staat het leren van de leerling centraal. Dat betekent dat in het onderwijs aandacht is voor een contextrijke leeromgeving, kennisverwerving en –verwerking, motivatie, reflectie en eigenaarschap. Daarnaast wordt er binnen de school in toenemende mate gebruik gemaakt van leren en lesgeven met ICT. In schooljaar 2019-2020 werken alle leerlingen uit klas 1, 2 en 3 met Chromebooks.
De school wordt door ruim 1400 leerlingen gewaardeerd om de goede sfeer. Naast aandacht voor een goede begeleiding van de leerling stoppen wij veel energie in de ontwikkeling en kwaliteit van het onderwijs.

Bij het Norbertus Gertrudis Lyceum is men per 1 augustus 2019 op zoek naar een

Docent Natuurkunde 1ste graads (LD)

0,8 - 1,0 FTE (aanstellingsomvang ter bespreking)
• Het betreft een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast

Wij zoeken een enthousiaste en betrokken collega:
• die in het bezit is van een eerstegraads lesbevoegdheid natuurkunde of bezig is met deze te behalen;
• die zich kan vinden in de visie van de school, kan handelen conform pedagogisch en didactisch concept en zich daarin wil ontwikkelen;
• die een bijdrage kan leveren aan zowel de vaklessen als vakoverstijgend onderwijs;
• die prettig en effectief samenwerkt met collega’s in de sectie;
• die affiniteit heeft met leerlingen van de bovenbouw havo en vwo;
• die in staat is te differentiëren binnen de klas en leerdoelgericht te werken;
• die bereid is les te geven met ICT en zich daarin wil ontwikkelen;
• die voldoet aan de functie-eisen zoals beschreven in het functieboek van OMO.

Wij bieden:
• een aantrekkelijke werkomgeving met ruime mogelijkheden voor verdere professionele en persoonlijke ontplooiing;
• een gedegen inwerkprogramma en inwerktijd gedurende de eerste twee jaren van de aanstelling;
• een enthousiast en open team;
• goede arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO OMO.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw B. Renne, conrector, of de heer R. de Mooij, domeinleider, beiden bereikbaar via telefoonnummer 0165-792300.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.