Vacature Docent nask in Zaandam

Onderwijs

Over Zuiderzee College

Naam school
Zuiderzee College
Contactpersoon
Mevr. L. Klip
Plaats
Zaandam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, mavo
Beschrijving
Op het Zuiderzee College in Zaandam krijgen 662 leerlingen les in een modern en licht gebouw. We ontwikkelen talenten van onze leerlingen én onze medewerkers; onze leerlingen, medewerkers en ouders leren samen en we zijn verbonden met onze omgeving. Zo halen we het beste uit onszelf en elkaar.
 
Hoofd, hart en handen
Leerlingen ontwikkelen zich door denken, voelen én doen. Onze leerlingen leren daarom niet alleen ín de school, maar ook daarbuiten, met excursies, stages en bedrijfsbezoeken. Zo bereiden we onze leerlingen voor op de samenleving van vandaag en morgen.
 
Structuur biedt ruimte
We bieden onze leerlingen keuzes langs een duidelijke structuur. Daarbij kiezen ze de verbreding, verdieping of herhaling die bij hen past of volgen ze een vak op een hoger niveau. We geloven namelijk dat leerlingen gemotiveerd raken als ze zelf kunnen kiezen.
 
Docent als lerende professional
We bieden onze medewerkers de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. We delen onze kennis met elkaar en helpen elkaar zo steeds een beetje verder. Studenten zien we als volwaardige collega’s: wij leren van hen en zij leren van ons.
 
Onze extra’s
Doedagen, tekenen als examenvak, gymvoorziening met klimmuur, gezonde schoolkantine, multiculturele leerlingpopulatie.
Bijzonderheden
Het Zuiderzee College is onderdeel van OVO Zaanstad. OVO Zaanstad staat voor buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. We verbinden theorie met praktijk, we bieden onderwijs op maat en we willen dat onze medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Zo bereiden we onze leerlingen voor op hun plek in de maatschappij.
 
In totaal heeft OVO Zaanstad zeven scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in Zaanstad, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Onze 800 medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijs aan bijna 6300 leerlingen. Elke leerling uit de regio bieden we een passende plek.

Kijk voor meer informatie over OVO Zaanstad op www.ovo-zaanstad.nl.

Vacature

Functietitel
Docent nask 
Plaatsingsdatum
1-2-2019
Met ingang van
1 augustus 2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 tot 1,0
Aantal uren
20 tot 25
Omschrijving
Buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. Daar staan wij voor bij het Zuiderzee College. Als docent natuur-/scheikunde (nask) lever jij daaraan een bijdrage met heldere, actieve en inspirerende lessen voor de onder- en bovenbouw van de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en theoretische leerweg. Voor jou zijn leerlingen geen nummers, maar kinderen met een eigen, individueel talent.
 
De groep leerlingen waar je voor komt te staan kent een relatief grote zorgbehoefte. Calculeer daarom in dat er een groot beroep wordt gedaan op zowel op je didactische als je pedagogische vaardigheden. Het enthousiasme daarvoor is onze gemene deler.
 
Jouw passie voor het vak zien we ook graag terug buiten de klas. De vernieuwing van het onderwijs heeft je aandacht en daar wil je graag actief aan meewerken. Zo denk je binnen de sectie mee over de ontwikkeling van leermiddelen, lesmateriaal en toetsen, alsmede het bevorderen van een herkenbaar pedagogisch klimaat.

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
We zijn op zoek naar een enthousiaste collega die goed contact weet te maken met onze leerlingen en ouders, met diverse culturele en sociale achtergronden. Een collega die gevarieerde nask-lessen geeft, die aansluiten bij onderwijsbehoefte van onze leerlingen en die graag wil samenwerken en leren van en met elkaar. Een docent die talentontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan en die breed inzetbaar wil zijn voor de school.

Verder verwachten wij:
  • Een tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor het vak natuurkunde;
  • Uitstekende sociale vaardigheden;
  • Teamgeest;
  • De wil om te innoveren;
  • Empathisch vermogen;
  • Sterk klassenmanagement;
  • Beschikbaarheid van maandag tot en met vrijdag.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie wordt gewaardeerd in schaal LB (min. € 2747, max. € 4186).

Voor alle medewerkers van OVO Zaanstad zijn de afspraken over hun arbeidsvoorwaarden vastgelegd in de cao VO. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve verzekering. Kijk voor meer informatie op www.ovo-zaanstad.nl.

Daarnaast heeft OVO Zaanstad de 8ste school: de drijvende kracht achter innovatie op onze scholen. Enthousiaste teams en ambitieuze docenten ontmoeten en inspireren elkaar in de 8ste school. We nodigen ook jou uit om in de 8ste school jouw visie te delen op buitengewoon goed onderwijs.

Voor en door alle OVO-medewerkers is er de OVO Academie. De academie ondersteunt het leren en floreren van onze medewerkers, met een uitgebreid aanbod op het gebied van na- en bijscholen en (persoonlijke) ontwikkeling. Onderwijs van de toekomst vraagt om vaardigheden en kennis van de toekomst.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Eventuele vragen over deze vacature kun je stellen aan Joost van Duijn (afdelingsleider), via j.vanduijn@zuiderzee-college.nl. Ben jij de enthousiaste docent natuurkunde die wij zoeken en sta jij voor dezelfde waarden als het Zuiderzee College? Dan zien wij je graag bij ons voor de klas. Stuur je sollicitatie met duidelijk cv uiterlijk vrijdag 1 maart naar Lilian Klip, via info@zuiderzee-college.nl. Je kunt ook reageren via onderstaande button. De gesprekken vinden plaats in de week van 11 maart.

Let op: vanwege de voorjaarsvakantie is de school van 18 tot en met 24 februari niet bereikbaar voor vragen.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.