Vacature Docent wiskunde in Zaandam

Onderwijs

Over Zuiderzee College

Naam school
Zuiderzee College
Contactpersoon
Mevr. L. Klip
Plaats
Zaandam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, mavo
Beschrijving
Op het Zuiderzee College in Zaandam krijgen 662 leerlingen les in een modern en licht gebouw. We ontwikkelen talenten van onze leerlingen én onze medewerkers; onze leerlingen, medewerkers en ouders leren samen en we zijn verbonden met onze omgeving. Zo halen we het beste uit onszelf en elkaar.
 
Hoofd, hart en handen
Leerlingen ontwikkelen zich door denken, voelen én doen. Onze leerlingen leren daarom niet alleen ín de school, maar ook daarbuiten, met excursies, stages en bedrijfsbezoeken. Zo bereiden we onze leerlingen voor op de samenleving van vandaag en morgen.
 
Structuur biedt ruimte
We bieden onze leerlingen keuzes langs een duidelijke structuur. Daarbij kiezen ze de verbreding, verdieping of herhaling die bij hen past of volgen ze een vak op een hoger niveau. We geloven namelijk dat leerlingen gemotiveerd raken als ze zelf kunnen kiezen.
 
Docent als lerende professional
We bieden onze medewerkers de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. We delen onze kennis met elkaar en helpen elkaar zo steeds een beetje verder. Studenten zien we als volwaardige collega’s: wij leren van hen en zij leren van ons.
 
Onze extra’s
Doedagen, tekenen als examenvak, gymvoorziening met klimmuur, gezonde schoolkantine, multiculturele leerlingpopulatie.
Bijzonderheden
Het Zuiderzee College is onderdeel van OVO Zaanstad. OVO Zaanstad staat voor buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. We verbinden theorie met praktijk, we bieden onderwijs op maat en we willen dat onze medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Zo bereiden we onze leerlingen voor op hun plek in de maatschappij.
 
In totaal heeft OVO Zaanstad zeven scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in Zaanstad, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Onze 800 medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijs aan bijna 6300 leerlingen. Elke leerling uit de regio bieden we een passende plek.

Kijk voor meer informatie over OVO Zaanstad op www.ovo-zaanstad.nl.

Vacature

Functietitel
Docent wiskunde 
Plaatsingsdatum
1-2-2019
Met ingang van
1 augustus 2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 tot 1,0
Aantal uren
20 tot 25
Omschrijving
Buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. Daar staan wij voor bij het Zuiderzee College. Wij bieden zowel de basis- en kaderberoepsgerichte als de theoretische leerweg aan. Als docent wiskunde lever jij daaraan een bijdrage met aansprekende en actieve lessen in de onder- en bovenbouw van alle leerwegen.
 
De groep leerlingen waar je voor komt te staan is divers. Er wordt een beroep gedaan op zowel op je didactische als je pedagogische vaardigheden. Het enthousiasme daarvoor is onze gemene deler.
 
Jouw passie voor het vak zien we ook graag terug buiten de klas. De vernieuwing van het onderwijs heeft je aandacht en daar wil je graag actief aan meewerken. Zo denk je binnen de sectie mee over de ontwikkeling van leermiddelen, lesmateriaal en toetsen, alsmede het bevorderen van een herkenbaar pedagogisch klimaat.

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
We zijn op zoek naar een enthousiaste en professionele collega die gevarieerde wiskundelessen geeft die aansluiten bij de diverse doelgroepen op het Zuiderzee College. Een collega die goed in staat is om contact te maken met leerlingen en ouders van verschillende culturele en sociale achtergronden. Iemand die graag wil samen werken en wil leren van elkaar en met elkaar. Een docent die talentontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan, die breed inzetbaar wil zijn voor de school en die ook mentor wil zijn.

Verder vragen wij:
  • Een tweedegraads bevoegdheid voor wiskunde;
  • Affiniteit met de doelgroep;
  • Teamgeest;
  • Empathisch vermogen;
  • Sterk klassenmanagement;
  • Goede sociale vaardigheden;
  • Ervaring met de doelgroep;
  • Beschikbaarheid van maandag tot en met vrijdag.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie wordt gewaardeerd in schaal LB (min. € 2747, max. € 4186).

Voor alle medewerkers van OVO Zaanstad zijn de afspraken over hun arbeidsvoorwaarden vastgelegd in de cao VO. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve verzekering. Kijk voor meer informatie op www.ovo-zaanstad.nl.

Daarnaast heeft OVO Zaanstad de 8ste school: de drijvende kracht achter innovatie op onze scholen. Enthousiaste teams en ambitieuze docenten ontmoeten en inspireren elkaar in de 8ste school. We nodigen ook jou uit om in de 8ste school jouw visie te delen op buitengewoon goed onderwijs.

Voor en door alle OVO-medewerkers is er de OVO Academie. De academie ondersteunt het leren en floreren van onze medewerkers, met een uitgebreid aanbod op het gebied van na- en bijscholen en (persoonlijke) ontwikkeling. Onderwijs van de toekomst vraagt om vaardigheden en kennis van de toekomst.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je nog vragen over deze vacature, neem dan contact op met Joost van Duijn (afdelingsleider), via 075 6166069 of j.vanduijn@zuiderzee-college.nl. Ben je enthousiast geworden en zie je jezelf bij ons voor de klas? Stuur dan uiterlijk vrijdag 1 maart je sollicitatiebrief en cv naar Lilian Klip, via l.klip@zuiderzee-college.nl. Je kunt ook solliciteren via onderstaande button. De gesprekken vinden plaats in de week van 11 maart.

Let op: vanwege de voorjaarsvakantie is de school van 18 tot en met 24 februari niet bereikbaar voor vragen.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.