Vacature Docent Nederlands in Utrecht

Onderwijs

Over Luzac Utrecht

Naam school
Luzac Utrecht
Contactpersoon
Mevr. A. Koopman
Plaats
Utrecht
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Particulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Luzac biedt kleinschalig particulier onderwijs op alle niveaus. Kernwoorden voor de wijze waarop we ons onderwijs vormgeven zijn flexibiliteit en maatwerk. Gezamenlijk met de leerling stellen we ambitieuze doelen, en elke dag werken we hard om die te bereiken. Dit vraagt inzet en commitment van de leerling, maar ook van onze medewerkers. Wij kennen het eigen verhaal van de leerling en zijn betrokken bij zijn individuele leerproces. Op die manier tonen we dagelijks dat we geloven in onze leerlingen, krijgen zij zelfvertrouwen en plezier in leren en kunnen ze boven zichzelf uitstijgen. Dat is waar we het voor doen!

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
23-1-2019
Met ingang van
Per direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
Aantal uren
in overleg
Omschrijving
In verband met een zwangerschapsvervanging zijn wij per direct voor onze vestiging Luzac Utrecht op zoek naar een betrokken en bevlogen docent Nederlands, in verband met zwangerschapsvervanging. Het aantal uren zijn in overleg.
 
Jouw functie als docent
Als docent ben je de spil in het primaire proces van onze organisatie: het geven van hoogwaardig en effectief onderwijs aan onze leerlingen op alle niveaus die een versneld examentraject doen. Jouw aanpak is persoonlijk, je kent iedere leerling bij naam en bent op de hoogte van zijn of haar situatie. Tijdens je lessen staat de individuele leerling dan ook centraal. Dit kan door de kleinschaligheid van Luzac met klassen van gemiddeld 12 leerlingen.

Je staat boven de lesstof en weet deze vanuit verschillende invalshoeken uit te leggen. Dit doe je op een activerende en motiverende manier, zodat iedere leerling het beste uit zichzelf naar boven kan halen. Door leerlingen inzicht te geven in leerstijlen en -strategie├źn stimuleer je hen zorg te dragen voor het eigen leerproces: je leert ze leren. Om zoveel mogelijk rendement uit de lessen te halen is het belangrijk dat je duidelijk communiceert wat er van iedereen verwacht wordt, en je spreekt leerlingen er op aan als zij zich niet aan afspraken houden. Daarnaast informeer je de staf en leerlingbegeleider proactief over aandachtspunten en benodigde extra ondersteuning voor de individuele leerling.
 
Buiten de vestiging lever je met jouw kennis en kunde een actieve bijdrage aan de landelijke vaksectie. De vaksectie is (onder andere) verantwoordelijk voor pto, pta en de landelijke toetsen volgens de RTTI-methode.

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Jouw persoonlijke profiel
  • Je hebt een eerstegraads lesbevoegdheid
  • Je denkt niet in kaders maar in mogelijkheden
  • Je gaat samen met je leerlingen gestructureerd en doelgericht aan de slag
  • Je bent zowel een teamplayer als in staat om zelfstandig te werken
  • Je bent in staat om flexibel te handelen in een dynamische omgeving
  • Je bent als onderwijsprofessional op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied (vakinhoudelijk, didactisch en pedagogisch) en past nieuwe inzichten toe in de praktijk
  • Je bent constructief kritisch en neemt initiatief om zaken te verbeteren
  • Je bent proactief, zelfstandig en je hebt je administratieve taken op orde

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Jouw functie en Luzac als organisatie
Binnen Luzac staat kennis centraal. Kennis die we overdragen aan de leerlingen, maar ook kennis die we delen met elkaar. Op die manier leren we van elkaar en blijven we bouwen aan onze organisatie. Als docent word je zoveel mogelijk gefaciliteerd op zowel onderwijskundig als organisatorisch vlak zodat jij je volledig richten op je vak en passie: lesgeven. Zo zijn de lijnen met de schoolleiding van de vestiging kort, je kunt altijd even binnenlopen en zijn er weinig vergaderingen en bijeenkomsten. Iedere leerling heeft zijn eigen studieplan en een begeleider die in de gaten houdt of alles volgens plan gaat, waar nodig bijstuurt en ook de ouders informeert over de voortgang.
 
Werken bij Luzac is uitdagend, geen dag is hetzelfde, en bij alles wat je doet zijn direct mensen betrokken. Daarnaast willen we voorop lopen in (onderwijs)ontwikkelingen en geloven we dat stilstand achteruitgang is. We zijn dus altijd in beweging, wat medewerkers de mogelijkheid biedt om zich verder te ontwikkelen en initiatieven te ontplooien. Onze arbeidsvoorwaarden worden vastgesteld in samenspraak met onze ondernemingsraad en vastgelegd in de personeelsgids.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
We maken graag kennis met jou
Als jouw visie op onderwijs aansluit bij die van Luzac en jij ons graag komt versterken met jouw enthousiasme, kijken we uit naar jouw sollicitatie. Deze kan je indienen via het formulier of door je motivatiebrief en CV te sturen naar sollicitatie@luzac.nl. Mocht je meer informatie willen over de functie en werken bij Luzac, neem dan contact op met mevrouw A. Koopman (conrector) via 030 232 27 97. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.