Vacature docent informatica 1e graads niveau in Amsterdam

Onderwijs

Over Pieter Nieuwland College

Naam school
Pieter Nieuwland College
Contactpersoon
Dhr. Delsing
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
havo, vwo
Beschrijving
In het in 2011 vernieuwde gebouw geven wij havo, vwo en vwo+ onderwijs aan 950 leerlingen. We zijn trots op onze kleurrijke school waar iedereen mag zijn wie hij/zij is. De school staat middenin de samenleving, is maatschappelijk betrokken en probeert verbindingen te leggen tussen de culturen en levensbeschouwingen die in Amsterdam samen leven. De sociale veiligheid op het PNC is een groot goed.
Het PNC wil recht doen aan verschillen tussen leerlingen. Het ontdekken van talent en kansen bieden aan leerlingen is onze opdracht.
Ons motto ‘Knapper worden’ komt op verschillende manieren in de school terug, onder andere door het aanbod van extra vakken waarin leerlingen kunnen excelleren (de ontwikkeling van vwo+ en Fast Lane English), het ruime aanbod van examenvakken in de bovenbouw en een goede aansluiting op het vervolgonderwijs. Het PNC is een onderdeel van de ZAAM opleidingsschool (VU/UvA en HvA). Deze samenwerking vergroot de professionaliteit van het personeel, waarbij het leren van en met elkaar een grote rol speelt. ‘Knapper worden’ geldt dus niet alleen voor leerlingen. Kortom het PNC is een lerende organisatie die opbrengstgericht werkt. Het Pieter Nieuwland geniet het vertrouwen van de Inspectie van het Onderwijs en heeft zowel voor vwo als havo een basisarrangement.
Bijzonderheden
Het Pieter Nieuwland College maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Zaanstad, Amsterdam en Monnickendam. Deze 23 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. Het zijn herkenbare, kleinschalige scholen met een eigen gezicht, oog voor de individuele leerling en met een sterke binding met de omgeving.

Vacature

Functietitel
docent informatica 1e graads niveau 
Plaatsingsdatum
14-1-2019
Met ingang van
1 augustus 2019
Referentienummer
PNC-IF1920
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0
Aantal uren
25
Omschrijving
Het Pieter Nieuwland College zoekt nu al voor komend school de gedroomde docent informatica voor de bovenbouw havo en vwo.
Het vak informatica is populair bij onze leerlingen. Door het vertrek naar het buitenland van onze huidige docent zijn wij op zoek naar een ervaren collega (man of vrouw). Een collega die de positie die het vak informatica bij ons heeft, wil vasthouden en verstevigen.
De school is bereid - in overleg met de nieuwe collega - voor het begin van komend schooljaar te investeren in ruimte en faciliteiten voor het vak.

Onze havo/vwo-school ligt in Amsterdam-Oost op loopafstand van het Amstelstation.
We werken in onze school met iPads en hebben op dit moment een apart informatica-lokaal met stand-alones.
Naast informatica in de bovenbouw is er in de onderbouw voor leerlingen een aanbod 'programmeren'.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
We leggen de lat hoog:
We hebben - gezien het niveau van de leerlingen en het vak - behoefte aan een eerste graads docent.
Tweede graders met aantoonbare kennis op eerste graads niveau worden ook verzocht te reageren.
Ervaring in het opstellen van lessenreeksen op examenniveau havo/vwo is een vereiste. 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LC (LD is bespreekbaar)
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een fulltime aanstelling (1,0 fte) in tijdelijk dienstverband. Bij gebleken geschiktheid wordt een vaste aanstelling in het vooruitzicht gesteld. Startdatum van de aanstelling is 1 augustus 2019. Bent u de topper en kunt u eerder starten dan kunnen we daarover in gesprek gaan.
De school wil het vak informatica in de bovenbouw havo/vwo duurzaam positioneren en wil dat faciliteren. We zoeken dan ook de collega die zich voor langere tijd aan de school en aan het vak wil verbinden.
Onze nieuwe collega zal samenwerken met een betrokken collega 1e graads docent informatica die een kleine aanstelling bij ons heeft.
Een deeltijdaanstelling is bespreekbaar 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
U kunt uw korte motivatiebrief met CV sturen via Meesterbaan naar de school sturen. T.a.v. de rector, Pieter Delsing.
Geschikte kandidaten zullen wij direct uitnodigen voor een gesprek.
Wilt u eerst een orienterend gesprek dan kunt u dat, samen met uw CV, in een mail via Meesterbaan aangeven.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.