Vacature Directeur Pieter Groen in Katwijk

Onderwijs

Over Pieter Groen

Naam school
Pieter Groen
Contactpersoon
Dhr. H. de Best
Plaats
Katwijk
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo
Beschrijving
Pieter Groen (mavo, havo, vwo, tweetaligonderwijs, Pieter Groen Academy/wetenschap musicalklas en sportklas)
Pieter Groen biedt modern, ondernemend en uitdagend mavo-, havo- en vwo onderwijs van hoge kwaliteit met uitstekende resultaten. De school telt ruim 1300 leerlingen en is groeiende vanwege goede resultaten en de durf om onderwijsontwikkelingen aan te gaan. Pieter Groen is een school voor ondernemend leren, met als extra's Pieter Groen Academy (wetenschap), musical klas en sportklas. Daarnaast bieden wij tweetalig onderwijs (tto) op alle niveaus. Wij staan voor  een persoonlijke aanpak en maatwerk voor de leerling in combinatie met de modernste technologie.

Pieter Groen is onderdeel van Stichting Andreas College. Het bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen is onze belangrijkste drijfveer. Dit doen we onder meer door het geven van persoonlijke aandacht, respect en zorgzaamheid vanuit het Protestants Christelijk perspectief.

Vacature

Functietitel
Directeur Pieter Groen 
Plaatsingsdatum
11-1-2019
Met ingang van
1-8-2019 (of eerder)
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0
Aantal uren
n.v.t.
Omschrijving
Jij bent als directeur eindverantwoordelijk voor het beleid van onze locatie.
Binnen de vastgestelde beleidskaders ben je ook belast met het voorbereiden, ontwikkelen en (mede) uitvoeren van het beleid op de locatie. Jij geeft dagelijks leiding aan de medewerk(st)ers van de locatie en levert als lid van het Directieberaad een bijdrage aan de strategische beleidsontwikkeling van de Stichting Andreas College.

Onze school, samen met de schoolleiding en al zijn medewerkers, verder vormgeven als DE school van Katwijk en omstreken. Een sterke mavo, de havo met alle mogelijkheden en een krachtig vwo. Een brede TTO-school en een school die alle mogelijkheden aan zijn leerlingen en medewerkers biedt.

Wat vinden wij belangrijk?
 • De directeur als onderwijskundig leider
Ons onderwijs is in beweging. Wij vinden dat voor de borging van onze ingeslagen weg en de wens om in de toekomst het beste onderwijs te bieden, wij een echte onderwijskundige leider nodig hebben. Je hebt kennis van onderwijs, ervaring met het stimuleren en begeleiden van ontwikkelingen in de klas en in de school.
Onze nieuwe directeur heeft aandacht voor elke medewerker. Hierin zie je niet alleen de persoon, maar juist ook de professional in de persoon. Dat betekent dat je in contact bent, interesse hebt en weet hoe het in de klas gaat.
 • De directeur is vastberaden en gemotiveerd
Wij zoeken een directeur die met overtuiging voor onze school kiest! Je erkent de opdracht die we te doen hebben en weet wat dat van jou en ons als medewerker vraagt. Je bent hierin vastberaden, gemotiveerd en neemt iedereen mee in de stappen die je neemt.
 • De directeur: dat ben jij!
Onze school is een begrip in Katwijk en staat in een dynamische omgeving. Als directeur beschik je over een probleemoplossend vermogen en ben je stressbestendig. Je staat open voor de omgeving van onze leerlingen en de context waarin zij opgroeien.

Jouw team
Je vormt met een viertal adjunct-directeuren en het hoofd organisatie en beheer het management van Pieter Groen. Op Pieter Groen werken 115 docenten en 30 ondersteunende personeelsleden.
Je wordt bij de werkzaamheden in voorkomende gevallen ondersteund door een aantal stafafdelingen: Financiën, ICT, Kwaliteit en P&O.
 
Onze school
Pieter Groen biedt modern, ondernemend en uitdagend mavo-, havo- en vwo-onderwijs van hoge kwaliteit met uitstekende resultaten. De school telt ruim 1300 leerlingen en is groeiende vanwege goede resultaten en de durf om onderwijsontwikkelingen aan te gaan.  Pieter Groen is een school voor ondernemend leren, met als extra’s Pieter Groen Academy (wetenschap), musicalklas en sportklas. Daarnaast bieden wij tweetalig onderwijs (TTO) op alle niveaus. Wij staan voor een persoonlijke aanpak en maatwerk voor de leerling in combinatie met de modernste technologie.  
Pieter Groen is onderdeel van Stichting Andreas College. Het bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen is onze belangrijkste drijfveer. Dit doen we onder meer door het geven van persoonlijke aandacht, respect en zorgzaamheid vanuit het Protestant Christelijk perspectief.

 
 
 
 
 

Eisen

Opleiding
1e graads of Overige
Functie-eisen
Jij hebt heel wat nodig om deze functie te kunnen uitoefenen. Het gaat daarbij met name om:
 • het vanuit een Protestants-christelijke levensovertuiging bijdragen aan de ontwikkeling en vormgeving van de identiteit van Pieter Groen;
 • over een academisch werk- en denkniveau beschikken;
 • kennis en inzicht hebben in de actuele ontwikkelingen binnen de diverse onderwijssectoren, in het bijzonder binnen de MAVO, HAVO en het VWO;
 • leidinggevende ervaring hebben in het voortgezet onderwijs;
 • kennis van en inzicht hebben in maatschappelijke ontwikkelingen en die vervolgens weten te verbinden met de schoolontwikkeling;
 • aantoonbare kennis en vaardigheden hebben op het gebied van personeelsbeleid, kwaliteitszorg en de ontwikkeling en implementatie van (onderwijs-)beleid;
 • beschikken over aantoonbare bedrijfseconomische vaardigheden en managementkwaliteiten;
 • beschikken over goede communicatieve vaardigheden, flexibel zijn en de inbreng van de medewerkers bij de ontwikkeling van de MAVO, HAVO en het VWO waarborgen;
 • kansen zien in de ontwikkeling van de moderne informatietechnologie om het onderwijs voor de leerlingen te versterken;
 • het hebben van een groot probleemoplossend vermogen, stressbestendig zijn en  vertrouwen uitstralen;
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
14
Arbeidsvoorwaarden


Dienstverband                     
Wij gaan uit van een benoeming per 1 augustus 2019, eerder is mogelijk. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijk dienstverband voor een periode van 1 jaar met daarna uitzicht op een vast dienstverband.

Wij bieden jou

Een aantrekkelijke werkomgeving met professionele, leuke collega’s en een prettige werksfeer. Dit alles in een prachtige omgeving direct aan de kust.
Verder bieden wij je ook:
 • Bij deze functie hoort een salaris in schaal 14 cao-VO;
 • 13e maand;
 • Deelname aan de spaarverlofregeling;
 • Gedeeltelijke vergoeding van de kosten voor fitness bij een sportschool;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals kortingsregelingen bij diverse ziektekostenverzekeraars, fietsregeling, ANW-hiaat verzekering, AOV-verzekering.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ga jij de uitdaging aan?
Upload je motivatie en cv vóór 1 februari 2019.
Je kunt je brief richten aan Alan Turner, directeur-bestuurder a.i. van de Stichting Andreas College te Katwijk e.o, Postbus 48, 2220 AA Katwijk.
De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 13 en 18 februari 2019.
 
Meer informatie?
Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met:
Alan Turner, Directeur-bestuurder a.i.
 
Telefoonnummer:      0681602081 / 0714024201
E-mail:                        a.turner@andreascollege.nl
 
 
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met:
Bert de Best, Beleidsmedewerker Personeelszaken
 
Telefoonnummer:       071 406 10 65
 
Een ontwikkelassessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.