Vacature onderwijsassistent i.o. voor leerkracht in Den Haag

Onderwijs

Over Montessori Waalsdorp

Naam school
Montessori Waalsdorp
Contactpersoon
Mevr. Berien Bakker
Plaats
Den Haag
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Montessori
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Montessori Waalsdorp bestaat uit een peutergroep, school en BSO in één gebouw, die alle drie het motto van Maria Montessori ‘help het mij zelf te doen’ centraal stellen.

Onze school telt ongeveer 300 kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar. Wij werken bewust met heterogene groepen, waarin kinderen van drie verschillende leeftijden bij elkaar zitten. De kinderen zijn achtereenvolgens de jongste, middelste of oudste in hun groep. Onze school heeft twaalf groepen van maximaal 30 leerlingen. De peutergroep telt momenteel zo'n 32 peuters vanaf tweeënhalf jaar, die in groepjes van maximaal zestien kinderen voor minimaal twee dagdelen per week de peutergroep bezoeken. Een groep heeft altijd twee vaste leidsters.
De BSO heeft 100 plekken per dag beschikbaar. Ongeveer zestig procent van de kinderen brengt gemiddeld twee middagen per week na schooltijd op de BSO door. De BSO heeft haar eigen ruimte binnen de school en maakt gebruikt van flexruimtes (lokalen voor muziek en beeldende vorming/techniek). De BSO heeft basisgroepen die elk een vaste plek binnen de BSO-ruimte hebben. De basisgroepen zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën.

Montessori Waalsdorp hecht aan de creatieve ontplooiing van kinderen waarbij tevens aandacht wordt gegeven aan muzikale en beeldende vorming en kenmerkt zich verder door een enthousiast, betrokken team en participerende ouders. 

Het kindcentrum is gelegen in de kindvriendelijke wijk Benoordenhout te Den Haag en heeft sinds 2014 een schitterend nieuw gebouw betrokken. 
 
 

Vacature

Functietitel
onderwijsassistent i.o. voor leerkracht 
Plaatsingsdatum
11-1-2019
Met ingang van
per direct
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4-1,0
Omschrijving
Wil jij leerlingen ruimte bieden voor hun eigen ontwikkeling en past het montessorionderwijs helemaal bij jou? Dan hebben wij de perfecte uitdaging! 

Elk kind is actief, nieuwsgierig en leergierig en heeft een aangeboren drang om zichzelf te ontwikkelen. Jij als montessori groepsleerkracht ondersteunt het proces met alle liefde. Je observeert, biedt prikkels aan die zorgen voor uitdaging, die uitlokken om uit te gaan proberen en je biedt het vertrouwen dat leerlingen zelf kunnen ontdekken. Jij bent in staat om in de vrijheid toch de controle en het overzicht te behouden. Naast deze eigenschappen ben je communicatief vaardig en enthousiast.  Je neemt leerlingen serieus en gaat met ze in gesprek over hun wensen en behoeftes. Dit voelen jouw leerlingen, het gevolg hiervan is dat je binnen korte tijd al een sterke band hebt.

Per bouw, van 4 groepen, werken we met een 5e leerkracht. Als bouwteam bepaal je met elkaar hoe deze extra leerkracht of leerkracht in opleiding kan worden ingezet, bijvoorbeeld vervanging in een groep om kindgesprekken of een gesprek met ouders te houden, om lesmateriaal te verzamelen of te ontwikkelen, ondersteuning te bieden aan kinderen of om een collega te vervangen omdat hij/zij naar een cursus gaat.  De bekostiging van deze 5e leerkracht komt voor een deel uit de werkdrukmiddelen. Slim nadenken over je eigen werk is dus ook een eigenschap die we kunnen waarderen.

Montessori Waalsdorp is een Montessori Kindcentrum (MKC) en bestaat uit een peutergroep, school en BSO. Op onze school is ten behoeve van de ondersteuning van leerkrachten en leerlingen een ondersteuningsteam opgezet. Dit team bestaat o.a. uit intern begeleiders, schoolmaatschappelijk werk en leerkrachtondersteuners (leerkracht en onderwijsassistenten).

             
Onderwijsassistent(e)/leerkracht in opleiding voor minimaal 16 uur (0,4 fte)
               

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
  • minimaal volledige bevoegdheid als onderwijsassistent (MBO-4)
  • gemotiveerd om de pabo te gaan volgen en afronden in maximaal 4 jaar
  • flexibele inzetbaarheid in onder-, midden- en bovenbouw
  • iemand die communicatief vaardig, reflectief en zelfstandig is
  • iemand die goed kan samenwerken met de diverse disciplines binnen de school
  • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
  • kennis en ervaring Montessori Pedagogiek, of bereid scholing hiertoe te volgen, is een pré

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
  • salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO PO, schaal 4, afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 2.298 bruto per maand bij een fulltime aanstelling
  • pensioenfonds ABP
  • een leer-werkovereenkomst met uitzicht op een vaste aanstelling als leerkracht

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Stuur je sollicitatiebrief en CV zo snel mogelijk naar administratie@waalsdorp.nl. We nodigen je dan ook zo snel mogelijk uit voor een gesprek.
 
Voor vragen kun je contact opnemen met de directrice, Berien, via tel: 070-324 74 20

Besteed vooral aandacht aan je motivatie, want daar zijn we erg nieuwsgierig naar. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.