Vacature Ervaren applicatiebeheerder/medewerker leerlingenadministratie (0,6-0,8 fte)...

Onderwijs

Over Maerlant-Lyceum

Naam school
Maerlant-Lyceum
Contactpersoon
Mevr. M. Vrijenhoek
Plaats
Den Haag
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Het Maerlant-Lyceum is een school voor gymnasium, atheneum en havo in de Haagse wijk Benoordenhout. Het Maerlant bestaat  100 jaar en heeft een rijke historie. De school telt iets meer dan 1000 leerlingen en 104 medewerkers en is gevestigd in een monumentaal gebouw, dat recent is uitgebreid en geheel is gemoderniseerd.

De school kenmerkt zich door een veilige en plezierige leer- en werksfeer en een uitstekende begeleiding van de leerlingen. Het Maerlant schenkt extra aandacht aan drie speerpunten. De school biedt een volwaardig gymnasium en zet zich daarnaast actief in voor aantrekkelijk en kwalitatief hoogstaand bètaonderwijs. Verder is er extra aandacht voor het vak Engels en biedt de school regelmatig internationaal georiënteerde onderwijsactiviteiten aan.
Bijzonderheden
Sinds 2003 maakt de school, samen met acht andere scholen in Den Haag en Rijswijk, deel uit van de Stichting VO Haaglanden.

Vacature

Functietitel
Ervaren applicatiebeheerder/medewerker leerlingenadministratie (0,6-0,8 fte) 
Plaatsingsdatum
10-1-2019
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6-0,8
Omschrijving
Vanwege ziektevervanging zijn wij zo spoedig mogelijk op zoek naar een ervaren applicatiebeheerder/medewerker leerlingenadministratie. Het gaat om een tijdelijke aanstelling met eventueel uitzicht op vast, voor 4 à 5 dagen per week.

De applicatiebeheerder die wij zoeken:
Een enthousiaste administratiemedewerker die van aanpakken weet. Op de administratie werk je samen met de secretaresse, financieel medewerker en facilitair medewerker. Binnen de administratie is een sterk teamgevoel en worden taken van elkaar overgenomen indien dit nodig is. 
 
Je bent verantwoordelijk voor het hele proces van aanmelding tot en met het examen en de uitschrijving van leerlingen. Hierbij moet je denken aan gegevensuitwisseling met Bron-Duo, OSO, Onderwijs Transparant, Facet, WOLF e.d. Ook het beheren en inrichten van deze systemen en ons leerling administratiepakket Magister behoort tot je taken.
 
De werkzaamheden bestaan uit:             
  • Aanmeldingen van nieuwe leerlingen verwerken.
  • Aanleggen en beheren van leerlingdossiers.
  • Examencorrespondentie met andere scholen en verzending poststukken tweede correctie examen.
  • Beheer, inrichting, autorisatie en correcte werking van het leerling administratiepakket Magister. O.a.  beheren en inrichten afwezigheidsregistratie leerlingen, examens, leerlingvolgsysteem, cijferverwerking en elektronische leeromgeving.
  • Beheren, inrichten, autorisatie en correcte werking van overige programma’s zoals: Bovo, Duo, Facet, OSO, onderwijstransparant etc.
  • In- en export naar andere systemen die op de administratie van het Maerlant-Lyceum gebruikt worden. Daarbij moet rekening gehouden worden met wet- en regelgeving en privacy van de gegevens.
  • Het aanleveren van managementinformatie vanuit Magister.
  • Ondersteuning en instructie geven aan collega’s, ouders en leerlingen bij het gebruik van Magister.
  • Samenstellen van gebruikershandleidingen.
  • Het verzorgen van diverse correspondentie en rapportages. 
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wij nodigen kandidaten van harte uit om z.s.m. te solliciteren via Meesterbaan. Graag uw sollicitatiebrief met cv richten aan de heer R.G. Vogel (rector).

Nadere informatie over de functie is te verkrijgen bij Annemarie van den Akker (akker@maerlant-lyceum.nl of 070 3244529)
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.