Vacature Docent Biologie in Maassluis

Onderwijs

Over Lentiz Reviuslyceum

Naam school
Lentiz Reviuslyceum
Contactpersoon
Mevr. M. Metselaar
Plaats
Maassluis
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Lentiz | Reviuslyceum Het Lentiz | Reviuslyceum is gevestigd in Maassluis in een rustige wijk bij het Wipperspark en aan het water. Het is een interconfessionele school voor havo en vwo. De sfeer in de school is vanwege de kleine omvang gemoedelijk. Iedereen kent iedereen. Er zijn diverse extra’s voor de leerlingen. Zo worden er in de brugklus allerlei interessante onderwerpen behandeld als sterrenkunde, mythologie, etc. In het tweede en derde jaar wordt er het extra vak Spaans gegeven. Maar ook in de bovenbouw onderscheidt deze school zich door het geven van de vakken management en organisatie, informatica en filosofie. Daarnaast is er het hele jaar door veel aandacht voor allerlei culturele activiteiten. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs. De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: - Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; - Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.

Vacature

Functietitel
Docent Biologie 
Plaatsingsdatum
10-1-2019
Met ingang van
per direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0.6 - 0.7 fte
Omschrijving
Vacaturenummer; REV-2018-12-1
Publicatiedatum; 10-01-2019
 
Lentiz onderwijsgroep is een innovatieve scholengroep met veertien scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De scholen bevinden zich in de economische regio’s Greenport, Mainport, Midden-Delfland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en zijn verspreid over zeven gemeenten. We bieden zowel vmbo-, havo- en vwo-onderwijs als mbo-opleidingen. Met onze mbo-opleidingen bekennen we duidelijk kleur: zij bevinden zich in de groene sector. We richten ons op thema’s zoals flora en fauna, natuurbeheer en milieu, maar ook op commercieel ondernemen in het groene domein.
 
Voor Lentiz | Reviuslyceum en Lentiz | Revius MAVO in Maassluis zoeken wij een:
 
Docent Biologie

Ingangsdatum:            per direct
Werktijdenfactor:         0,6- 0,7 fte
Tijdelijk dienstverband vanwege vervanging 
 
Lentiz | Reviuslyceum vormt samen met Lentiz | Revius MAVO dé school voor mavo-, havo- en vwo-onderwijs in Maassluis. Het is een betrokken school die eigentijds onderwijs op hoog niveau aanbiedt. We zijn vastbesloten om de leerlingen vanaf de brugklas uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. Lentiz | Reviuslyceum gelooft in de meerwaarde van ICT in het onderwijsproces. Er wordt onder andere veelvuldig gebruik gemaakt van digitale leermiddelen en we hechten veel waarde aan de kwaliteit en veelzijdigheid van de leeromgeving. Daarnaast staan internationalisering en burgerschapsvorming hoog in het vaandel. Zo willen we leerlingen optimaal toerusten om als volwaardig mens in een internationaal georiënteerde samenleving te kunnen functioneren. Voor leerlingen die meer aankunnen dan het reguliere vwo-programma is er de Comeniusleerlijn, waarbij verdieping en verbreding wordt aangeboden in de vorm van versterkt taalonderwijs en een leerlijn Life and Science. Meer informatie? Kijk dan op: http://www.lentiz.nl/reviuslyceum
 
 Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar een enthousiaste collega, die samen met de vaksectie de lessen biologie verzorgt voor de havo- en vwo-leerlingen ion de onderbouw. Je bent een flexibele teamspeler en je kunt goed inspelen op de leefwereld van leerlingen. Je bent bekend met de trends in het onderwijs en je speelt in op nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast vind je het belangrijk om continu je vakinhoudelijke en didactische kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.
 
 

Eisen

Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
 
Taakomschrijving:
 • Verzorgen van de lessen biologie;
 • Ontwikkelen en afnemen van toetsen;
 • Ondersteunen van leerlingen in het leerproces;
 • In teamverband een bijdrage leveren van aan de ontwikkeling van de school als geheel;
 • Motiveren en stimuleren van de leerlingen.

Functie-eisen:
 • Tweedegraads lerarenopleiding biologie;
 • Kennis van didactische methoden en technieken;
 • Vaardig in het motiveren van leerlingen en het opzetten van leerplannen;
 • Vaardig in het inspelen op veranderende onderwijsvragen;
 • Affiniteit met ICT en digitale leermiddelen. 
   
Benodigde competenties:
 • Betrokken;
 • Flexibel;
 • Pedagogisch wendbaar;
 • Pro-actief
 • Communicatief sterk;
 • Goed kunnen samenwerken

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO - VO
Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden:
CAO - VO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
 
Heb je belangstelling voor deze functie? Pim van den Hoorn, teamleider van Lentiz | Reviuslyceum (010 – 591 58 83 of pvdhoorn@lentiz.nl), geeft je graag meer inlichtingen over de vacature.
 
Voor informatie over arbeidsvoorwaarden neem je contact op met
Marrit van Sprundel, Sr. HRM‑adviseur (010 - 434 99 25).
 
Reageren
Solliciteer via email: sollicitatie-REV@lentiz.nl, stuur je cv mee als bijlage. Je kunt uiterlijk tot 22 januari 2019 reageren.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.