Vacature docent Scheikunde in Driehuis

Onderwijs

Over Ichthus Lyceum

Naam school
Ichthus Lyceum
Contactpersoon
Mevr. M.van Megen
Plaats
Driehuis
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
Het Ichthus Lyceum in Driehuis is een bloeiende school voor gymnasium-, atheneum- en havo-onderwijs. Ruim 1.200 leerlingen volgen onderwijs op het Ichthus Lyceum en dat aantal zal nog licht groeien. Sinds 2009 beschikt de school over een Technasium en is daarvoor ook officieel gecertificeerd. We beschikken over een fraai en modern gebouw, gelegen tegenover sportvelden en op loopafstand van station Driehuis.

Het Ichthus Lyceum is een school op algemeen christelijke grondslag. Dit komt tot uiting in de wijze waarop leerlingen en medewerkers elkaar respecteren en ruimte geven voor persoonlijke ontwikkeling. Ons onderwijs gaat dan ook uit van waarden, waarmee we onze leerlingen niet alleen toerusten met kennis voor een vervolgopleiding, maar hen ook begeleiden in hun ontwikkeling tot zelfbewuste en verantwoordelijke jongvolwassenen. We leggen daarbij de lat voor de leerlingen én voor onszelf hoog.

Onze onderwijsresultaten zijn goed (zie de vensters voor verantwoording). Tegelijk staan we aan de vooravond van een transitieperiode, van het klassikale onderwijsstelsel met een standaard vakkenaanbod naar meer maatwerk voor leerlingen. Wij hebben al mooie maatwerktrajecten voor leerlingen, onder andere in ons Ichthus Top Talent aanbod. Daarnaast voeren we pilots uit met verrijkt vwo, waarbij leerlingen een of meerdere vakken versneld doorlopen. Ons doel is om onze leerlingen nog beter te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Natuurlijk brengt dat nieuwe uitdagingen mee, zoals op het gebied van roostering en inrichting van de leerruimtes.

Vacature

Functietitel
docent Scheikunde 
Plaatsingsdatum
9-1-2019
Met ingang van
1 augustus 2019 of z
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
in overleg
Aantal uren
bespreekbaar
Omschrijving
Graag willen we met jou in overleg treden over het aantal uren die je inzetbaar bent. Alle opties staan open als je maar minimaal 0,1600 wilt werken. Wanneer je nu voor een deel inzetbaar bent, maar komend schooljaar meer uren wilt en kunt werken, ook daar staan wij voor open.
Je kunt ook naar een deel van deze omvang solliciteren. Werkdagen zijn in overleg vast te stellen.

Aanvangsdatum staat voor ons niet vast, in ieder geval per 1 augustus 2019 of zoveel eerder als mogelijk is.  

Onze voorkeur gaat uit naar een docent met ervaring in de onder- en bovenbouw havo/vwo die samen met de vaksectie het vak scheikunde verder gaat ontwikkelen.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Als je in het bezit bent van een lesbevoegdheid, of als je in de afrondende fase van je opleiding hiervoor bent, nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Wanneer je nu 2de graads bevoegd bent en je de ambitie hebt om volgend schooljaar je eerstegraads lesbevoegheid te gaan behalen, dan staan wij hier ook voor open.

Leservaring in de onder- en bovenbouw van havo/vwo is gewenst.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB/LC/LD
Arbeidsvoorwaarden
Je inschaling wordt bepaald op basis van opleiding en werkervaring en is confrom de CAO VO.
Het Ichthus Lyceum maakt onderdeel uit van Dunamare onderwijsgroep. Overige arbeidsvoorwaarden kun je vinden op www.dunamare.nl 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij de heer ir. D.A. Volmer (a.volmer@ichthuslyceum.nl).
De volledige vacaturetekst kun je vinden op de site van het Ichthus Lyceum (www.ichthuslyceum.nl)

Onze P&O adviseur, Myriam van Megen, ontvangt graag je motivatiebrief en CV via Meesterbaan.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.