Vacature Docent Nautische Vaktechniek voor de jachtbouw en watersport industrie (m/v)...

Onderwijs

Over IVA Driebergen

Naam school
IVA Driebergen
Contactpersoon
Mevr. Van der Meulen
Plaats
Driebergen
Type onderwijs
Particulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving
IVA Driebergen is een particulier opleidingsinstituut dat via voltijd dagonderwijs studenten uit Nederland en Vlaanderen zo praktijk- en bedrijfsgericht als mogelijk opleidt, vormt en begeleidt richting commercieel/technische managementfuncties, met een sterke focus op de automotive en nautische branche.
 
Wij geven uitstekend en gestructureerd onderwijs, bieden persoonlijke coaching, zorgen voor unieke groeimogelijkheden, bieden baanzekerheid en helpen met het ontwikkelen van een persoonlijk netwerk. Deze vijf kernwaarden zijn ingebed in de organisatie en dragen zorg voor een optimale, zakelijke, ontwikkeling van elke student richting het beroepenveld. Het onderwijs wordt aangeboden op mbo- en hbo-niveau met een doorontwikkeling naar een master.
 
De IVA biedt plaats aan ruim 900 studenten en telt ruim 80 medewerkers.

Vacature

Functietitel
Docent Nautische Vaktechniek voor de jachtbouw en watersport industrie (m/v) 
Plaatsingsdatum
8-1-2019
Met ingang van
Per Direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
Omschrijving
IVA Driebergen zoekt versterking voor haar Nautische opleidingsrichting, specifiek gericht op de vaktechnische specialisatie in de jachtbouw en watersport industrie.
Het verzorgen van zowel praktische als vaktechnische lessen vormt het belangrijkste onderdeel van het takenpakket. Ook het meedenken in de voortdurende ontwikkeling en vernieuwing van de lesstof maakt deel uit van het palet. Ben jij enthousiast voor en bekend met de wereld van jachtbouw en watersport en communicatief sterk? Reageer dan op deze vacature.
 
IVA Driebergen is een particulier opleidingsinstituut dat via voltijd dagonderwijs studenten uit Nederland en Vlaanderen zo praktijk- en bedrijfsgericht als mogelijk opleidt, vormt en begeleidt richting commercieel/technische managementfuncties, met een sterke focus op de automotive en nautische branche.
 
Wij geven uitstekend en gestructureerd onderwijs, bieden persoonlijke coaching, zorgen voor unieke groeimogelijkheden, bieden baanzekerheid en helpen met het ontwikkelen van een persoonlijk netwerk. Deze vijf kernwaarden zijn ingebed in de organisatie en dragen zorg voor een optimale, zakelijke, ontwikkeling van elke student richting het beroepenveld. Het onderwijs wordt aangeboden op mbo- en hbo-niveau met een doorontwikkeling naar een master. De IVA biedt plaats aan ruim 900 studenten en telt ruim 90 medewerkers.

In 2018 is de IVA door studenten, bedrijfsleven en het onderwijsveld beoordeeld als beste kleine HBO en MBO van Nederland. Werken voor de IVA betekent werken in een persoonlijke en professionele organisatie.
 
Profiel
De docent nautische vaktechniek die wij zoeken heeft een ruime ervaring in de techniek van jachtbouw en vindt aansluiting bij de doelgroep van 17 tot 22 jarigen die bewust kiezen voor een toekomst in de wereld van jachtbouw en watersport.

De inhoud van het vak “Nautische vaktechniek” bestaat o.a. uit; rompvormen, bouwmaterialen, bouwwijze, vaareigenschappen, veiligheidsaspecten, wettelijke eisen, aandrijving, zeilen, tuigage, elektrische installatie en jacht expertise. Naast het verzorgen van uitdagende lessen op MBO en HBO niveau wordt het vak nautische vaktechniek compleet gemaakt door de praktijkdagen die de docent begeleidt. Tijdens deze praktijkdagen worden diverse werven en beurzen bezocht. De lessen nautische vaktechniek worden afgesloten door het maken van een jacht expertise rapport, welke wordt onderbouwd met de kennis en kunde uit de nautische vaktechniek.
Wij zoeken:
•        een bevlogen en energieke man/vrouw die in deeltijd beschikbaar is (xx en yy uren/wk)
•        actuele kennis en ervaring in jachtexpertise
•        minimaal een HBO achtergrond
•        leservaring
•        bekendheid in/met de wereld van jachtbouw, jachtmakelaardij en de stakeholders in deze branche
 
Je bent in staat om IVA-studenten te boeien en hen de kennis bij te brengen, die zij in commercieel-technische functies nodig hebben.
 
Vaardigheden:
 • Communicatief sterk
 • Hbo werk- en denkniveau
 • Goede persoonlijke (re)presentatie
 • Plannen, organiseren en enthousiasmeren
 • Beschikken over brede technische kennis en praktijkervaring
 • Initiëren en kunnen ontwikkelen van documentatie voor de nautische vaktechniek
 • Gevoel voor commercie
 • Samen kunnen werken met een enthousiast team van docenten.
   
Indicatie van de taken:
 • Doceren van verschillende nautische onderwerpen aan de studenten
 • Begeleiden van de studenten in een praktische leeromgeving
 • Meedenken met de vakgroep om het onderwijs optimaal aan te laten sluiten bij de beroepspraktijk.
 
Affiniteit met de jachtbouw- & watersportwereld is een must.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.