Vacature Docent AVO (0,4 fte) in Didam

Onderwijs

Over Symbion

Naam school
Symbion
Contactpersoon
Afdeling HR
Plaats
Didam
Type onderwijs
Regulier, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Onder Quadraam vallen twee scholen voor praktijkonderwijs, Produs in Arnhem en Symbion in Didam, in totaal bieden zij samen onderwijs aan ruim 450 leerlingen. Het programma bestaat uit theorie- en praktijkvakken. Vanaf het derde leerjaar gaan de leerlingen op externe stage. De leerlingen maken in de eerste drie leerjaren kennis met alle sectoren in de arbeidsmarkt waarvoor ze opgeleid kunnen worden in de bovenbouw, zodat ze ontdekken waar hun talent ligt.
Voortdurende veranderingen in de omgeving (Participatiewet, Entree-onderwijs, arbeidsmarkt) vragen steeds om vernieuwing van het beleid en de inhoud van het onderwijs op beide scholen. De onderwijsontwikkeling en de ontwikkeling van het personeels- en financieel beleid gebeurt voor een groot deel gezamenlijk, waarbij elke school zijn lokale kleur en voorkeur behoudt.
Het motto van Symbion is 'Leren in de echte wereld'. Hier wordt de ontwikkeling van de leerling op arbeidscompetenties en vorderingen op didactisch niveau vanaf het eerste jaar nauwkeurig gemonitord en met leerling en ouders besproken. Produs werkt met het motto ‘Leren door te doen’. Hier wordt gewerkt met drie leerroutes, aansluitend bij de didactische mogelijkheden van de leerling. Op beide scholen is het bieden van maatwerk leidend. Ook wordt op beide scholen het onderwijs deels in de directe omgeving van de school verzorgd, in samenwerking met de stagebedrijven en de gemeenten.

Vacature

Functietitel
Docent AVO (0,4 fte) 
Plaatsingsdatum
8-1-2019
Met ingang van
1 februari 2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,4 fte
Omschrijving
DE UITDAGING 
Wij zijn op zoek naar een Docent AVO die lessen gaat geven aan de bovenbouw (leerjaar 4) en daarbij het mentoraat op zich neemt. Het is in deze functie erg belangrijk om de leerlingen te stimuleren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Behalve een didactische uitdaging ligt er in het werk met deze leerlingen ook een stevige pedagogische uitdaging, met name in je taak als mentor.
 
WAT BRENG JE MEE?  
Om de functie succesvol in te vullen: 
 • Heb je een passende lesbevoegdheid.
 • Heb je ervaring met lesgeven aan leerlingen met sociaal-emotionele problematiek.
 • Een diploma master Sen is een pré.
 • Je weet een goede balans te brengen tussen pedagogisch en didactisch handelen.
 • Je bent deskundig in het pedagogisch begeleiden van leerlingen en hebt een moderne professionele attitude.
 • Weet je leerlingen te motiveren en te inspireren in een veilige en uitdagende leeromgeving, zodat jij het beste uit hen weet te halen. 
 • Kijk je naar de verschillende leerbehoeften van leerlingen en speel je daarop in met passende werkvormen.  
 • Weet jij je enthousiasme (en energie) over te brengen op leerlingen en collega’s. 
 • Heb je visie op jouw vak, denk je mee met de organisatie en lever je op basis van ervaringen en ontwikkelingen een bijdrage aan vernieuwing en verbetering van ons onderwijs.  

  WIJ BIEDEN/WIL JIJ DIT OOK? 
  Symbion is één van de twee praktijkscholen voor praktijkonderwijs en is onderdeel van Quadraam en is daarmee één van de 14 scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Arnhem, Liemers en Overbetuwe. Quadraam streeft een cultuur na waarbij samenwerken, zelfverantwoordelijkheid en eigenaarschap hoog in het vaandel staan. Vanuit vertrouwen in de talenten van het eigen personeel investeren wij in de verdere ontplooiing. Je krijgt alle middelen en mogelijkheden voor permanente professionalisering aangeboden door middel van ons eigen ontwikkelingscentrum Quriuz (www.quriuz.nl). 
   
  Het betreft tijdelijke aanstelling vanwege een tijdelijk afwezige (zwangere) medewerker voor 0,4 fte. De ingangsdatum van deze aanstelling is februari 2019.
   
  Deze functie is ingeschaald conform LB. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. De CAO VO is van toepassing. 
   
  HEB JE VRAGEN?  
  Meer informatie over het Symbion vind je op www.symbion-vo.nl
  Meer informatie over Quadraam vind je op www.quadraam.nl
   
  De contactpersoon voor deze vacature is Peter Breedveld, Teamcoördinator, te bereiken via telefoonnummer 0316-583884
   
   
  LATEN WE KENNISMAKEN! 
  Je kunt op deze vacature reageren tot 21 januari 2019.
   
  De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur. 
   
  Wij behouden ons het recht voor om bij grote belangstelling de vacature eerder te sluiten.  
   
  LET OP! Alleen sollicitaties via Meesterbaan nemen wij in behandeling. 

Eisen

Opleiding
Overige of Pabo
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.