Vacature Docent techniek in Almere

Onderwijs

Over VSO school Almere

Naam school
VSO school Almere
Contactpersoon
Mevr. Tolner
Plaats
Almere
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo
Beschrijving

Vacature

Functietitel
Docent techniek 
Plaatsingsdatum
7-1-2019
Met ingang van
direct0
Referentienummer
2018-28
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.6-1.0
Omschrijving
Eduvier
Eduvier onderwijsgroep verzorgt speciaal onderwijs voor leerlingen in de basisschoolleeftijd en biedt leerlingen van 12 tot 20 jaar praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs vmbo tot en met havo/vwo-niveau. De leerlingen krijgen extra begeleiding omdat ze bijvoorbeeld een vorm van autisme of gedragsproblemen hebben of moeite hebben met leren. Naast onderwijs realiseren we arbeidstoeleidingstrajecten en verzorgen we advies en begeleiding op maat voor reguliere scholen die werken met leerlingen met speciale onderwijsbehoeften.
 
Onze school
Het Nautilus College VSO, biedt Voortgezet Speciaal Onderwijs in Almere.
Het Nautilus College, locatie Radioweg biedt aan leerlingen met externaliserende gedragsproblemen onderwijs op praktijkniveau en VMBO basis/kader, richting MBO niveau 1. Al onze leerlingen ervaren enorme belemmeringen in het onderwijs, maar ook op andere terreinen, als gevolg van de meervoudige complexe gedragsproblematiek. Bij al onze leerlingen is hulpverlening betrokken; ambulant als het kan, residentieel als het moet. We zorgen voor professionele afstemming en samenwerking met alle betrokkenen.
 
Het Nautilus College, locatie Lierstraat biedt aan leerlingen met internaliserende gedragsproblemen onderwijs op praktijkniveau en VMBO basis/kader, richting MBO niveau 1.
 
De functie
Als docent algemene techniek geef je invulling aan het vak algemene techniek. Je wordt ingezet voor alle klassen, waarbij de insteek varieert van praktische zelfredzaamheid tot het aanleren van arbeidsvaardigheden richting MBO niveau 1 en 2. Je hebt nauw contact met alle andere praktijkdocenten, maar ook met de AVO docenten/mentoren. Jouw inzet en investering in de leerlingen krijgen met jouw flexibele inzet en continuïteit een vaste waarde. Via het onderwijs worden de leerlingen toegerust op de arbeidsmarkt of kunnen zij de overstap maken richting het vervolgonderwijs. Je bereidt ze voor op hun plek in de maatschappij. Als actief lid van het lerarenteam geef jij les aan groepen van ongeveer 8 leerlingen.
Beide functies kunnen (bij voorkeur) gecombineerd worden.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Jouw profiel
Kandidaten die voldoen aan het volgende profiel worden uitgenodigd om te solliciteren:
  • Afgeronde opleiding docent algemene techniek en kennis van de leerstof van het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs.
  • Specialistische didactische en pedagogische kennis en vaardigheden op uiteenlopende aandachtsgebieden.
  • Communicatief en sociaal vaardig in het contact met onder andere leerlingen, ouders, collega’s en externe specialisten.
  • Sterk in het sturen van groepsdynamica en klassenmanagement en in staat perspectiefplannen te vertalen in concreet handelen, waarbij je ontwikkeling- en doelgericht blijft.
  • Daadkrachtige persoonlijkheid, oplossingsgerichte en zelfstandige werkhouding, gecombineerd met humor, relativeringsvermogen en invoelingsvermogen.
  • Bekwaam in het omgaan met gedragsproblemen, waaronder ODD en hechtingsproblematiek.
  • Inzicht in en kennis van de mogelijkheden van hulpverlening(instanties).
  • Ervaring binnen onderwijs in combinatie met jeugdzorg is een pré.
 
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L11
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden
Wij bieden een uitdagende baan en een team met betrokken en enthousiaste collega’s. Het Nautilus College maakt deel uit van Eduvier onderwijsgroep. Werken bij Eduvier betekent werken bij een professioneel lerende organisatie, die je ruime mogelijkheden biedt voor je eigen professionele ontwikkeling. Conform de CAO Primair Onderwijs ontvang je een salaris van maximaal € 4.228,= bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal L11). De functie is per direct beschikbaar.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Meer informatie?
Wil je meer weten over Eduvier onderwijsgroep of over bovengenoemde locatie bezoek dan onze website www.eduvier.nl. Voor specifieke informatie over de vacature kun je contact opnemen met mevrouw B. Gubbels, directeur Nautilus college T. 036-5368233.
 
Interesse?
Ben jij de onderwijsprofessional die wij zoeken, mail dan je CV zo snel mogelijk naar vacature@eduvier.nl ovv vacaturenummer 2018-28.
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.