Vacature Maatschappelijke Deskundige, De Regenboog in Rotterdam

Onderwijs

Over Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Naam school
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Recruitment
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs is de expert voor jeugdigen met complexe gedragsproblemen. Met innovatieve onderwijskundige, pedagogische en didactische methodieken stimuleert Horizon jongeren en hun ouders om zelf de regie over hun leven te (her)pakken. Horizon Onderwijs (1850 leerlingen) telt 23 SO / VSO scholen in heel Zuid-Holland, van Alphen aan den Rijn tot Oostvoorne. Er is ook een locatie in Harreveld. Op onze scholen krijgen leerlingen in de leeftijd van 4 - 23 jaar in kleine klassen individueel gericht onderwijs op VMBO niveau of hoger of praktijkonderwijs. Ons doel is leerlingen te stimuleren richting actief burgerschap via vervolgonderwijs, het behalen van een diploma of certificaat of toeleiding naar de arbeidsmarkt.

Bij Horizon bieden we je een uitdagende, leerzame functie bij een dynamische organisatie. In samenwerking met de mede-professionals op jouw locatie haal je het meest optimale uit de leerling. We hechten veel waarde aan jouw ontwikkeling en bieden hiervoor trainingen aan via onze Horizon Academie, zoals Persoonlijk Meesterschap, Gezamenlijk Gezag en Veilig Vakmanschap. Via deze trainingen werk je aan je eigen ontwikkeling, zodat je steeds voorbereid bent op de maatschappelijke veranderingen die onze doelgroep en passend onderwijs met zich meebrengen.
Bijzonderheden
-

Vacature

Functietitel
Maatschappelijke Deskundige, De Regenboog 
Plaatsingsdatum
3-1-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.6
Omschrijving
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Als expert in kennisoverdracht (onderwijs) en gedragsverandering (behandeling) sluit Horizon aan op wat iemand kan ontwikkelen. Iedere dag zetten wij onze expertise in om jeugdigen met complexe problemen en hun ouders te behandelen, begeleiden en te onderwijzen. Zodat zij weer grip krijgen op hun gedrag en op hun leerresultaten. Dat zowel jeugdigen als hun ouders weten wat ze willen bereiken en weten wat zij moeten doen om daar te komen. Horizon faciliteert hen om regisseur van hun eigen bestaan te worden.
 
Locatie De Regenboog te Gouda
“Iedereen kan leren”, dat is het uitgangspunt bij De Regenboog in Gouda. Soms is daar meer aandacht voor nodig en lukt het niet binnen het regulier onderwijs. Op de Regenboog besteden we veel aandacht aan sociale vaardigheden en de wil om te leren. Door het creëren van een stabiele en veilige leeromgeving stimuleren we de leerlingen zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen binnen hun mogelijkheden. We sluiten aan bij de interesses en leefwereld van de leerlingen. Onze school biedt onderwijs aan kinderen van 4 tot 12/13 jaar met complexe gedragsproblemen en/of –stoornissen, concentratieproblemen, sociaal- emotionele problemen en vormen van autisme.
 
Voor onze locatie zijn wij op zoek naar een motiverende en enthousiaste:

Maatschappelijke Deskundige
Speciaal Basisonderwijs
20 uur per week
 

Wat ga je doen?
Je vervult een brugfunctie tussen de leerling/ouders/verzorgers, de school en/of externe organisaties. Je verzamelt en beoordeelt de voor de hulpvraag benodigde informatie, bijvoorbeeld over de aard en herkomst van problemen, de sociale kaart, hulpverlenings- en verwijzingsmogelijkheden. Je ondersteunt en begeleidt ouders/verzorgers of leerlingen die zijn doorverwezen naar een instelling voor aanvullende en/of vervolghulp. Je ondersteunt leerkrachten en/of ouders/verzorgers in het vinden van een betere omgang met de leerling. Verder neem je deel aan voorlichtingsbijeenkomsten. Je biedt ondersteuning aan leerkrachten bij probleemverheldering en/of het voorbereiden van oudergesprekken en gespreken met externe betrokkenen. Je stelt rapportages op van/voor leerlingenbesprekingen en rapporteert aan andere deskundigen. Binnen de school treedt je op als casemanager, waarbij je hulp- en dienstverlening coördineert, en treedt je op als verzuimcoördinator. Tevens doe je meldingen in het kader van SISA, Veilig Thuis en Jeugdbescherming.
 
Wie ben jij?
Om jouw functie zo goed mogelijk te vervullen, breng je ervaring en kennis mee:
 
  • Je bent in het bezit van het diploma HBO Maatschappelijke Dienstverlening / Maatschappelijk werk of vergelijkbaar;
  • Je hebt affiniteit en recente, relevante ervaring met onze doelgroep;
  • Jouw communicatieve vaardigheden zijn zeer goed en je kunt in verbinding blijven met onze leerlingen, ouders, verzorgers en externe partijen;
Als persoon ben je een doorzetter, flexibel, enthousiast en sta je stevig in je schoenen.  

Wat mag je van ons verwachten?
We bieden je een uitdagende functie bij een dynamische organisatie waar volop aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Samen met mede-professionals op jouw locatie probeer je via onze methodieken het meest optimale uit de leerling te halen. Door trainingen bij onze Horizon Academie, of extern werk je ook aan je eigen ontwikkeling, zodat je steeds voorbereid bent op de maatschappelijke veranderingen, die deze doelgroep en passend onderwijs met zich meebrengen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Primair Onderwijs. De functie Maatschappelijk Deskundige is gewaardeerd in schaal 9 (max. €3.622 ,- o.b.v. een fulltime aanstelling).
 
Heb je nog vragen?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nancy Liepert, via telefoonnummer 018–2514885.
 
Solliciteer!
Wil jij graag het verschil maken voor een doelgroep die extra aandacht nodig heeft? Solliciteer!
We ontvangen je sollicitatiebrief en CV graag uiterlijk 21 januari 2019. Klik hier om te solliciteren.
 
Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne sollicitanten hebben voorrang in de procedure.
 

Eisen

Opleiding
Overige
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.