Vacature Docent NASK en wiskunde Stad College in Almere

Onderwijs

Over Het Baken Almere

Naam school
Het Baken Almere
Contactpersoon
Mevr. H. Lassooy
Plaats
Almere
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega's, collega's met een doel!

Het Baken Almere is een stichting voor interconfessioneel voortgezet onderwijs, waartoe onze vijf scholen behoren:
-       Stad College Vakcollege (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/stadcollege/)
-       Poort – school voor havo en mavo (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/poort/)
-       Park Lyceum mavo, havo en atheneum (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/parklyceum/)
-       Trinitas Gymnasium (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/trinitasgymnasium/)
-       International School Almere (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/isa/)
 
Vijf scholen, één familie
De vijf Bakenscholen hebben hetzelfde sterke DNA: de interconfessionele basis. We willen verbinden: zowel in de samenleving als met elkaar. Iedereen telt daarom bij ons mee. Wij vinden dat ieder mens recht heeft op een eigen plekje en een zelfgekozen eigen pad, met ruimte voor elkaar. Elke school heeft daardoor een open, vriendelijke en veilige sfeer. Leerlingen komen graag, elke dag weer.

Onze kinderen maken de wereld graag een beetje mooier
Respect en naastenliefde staan bij ons hoog in het vaandel. In deze roerige tijd zijn de normen en waarden van de één niet die van de ander. Op de Bakenscholen leren jonge mensen met verschillende achtergronden elkaar te begrijpen en te respecteren. Alhoewel wij een protestant-christelijke en rooms-katholieke grondslag hebben, staan we open voor jongeren van alle levens- en geloofsovertuigingen. Want we staan midden in de maatschappij. Als toonaangevende scholen in Almere spelen wij zo een belangrijke rol in de bewustwording van een nieuwe generatie.
We zijn niet alleen zuinig op elkaar maar ook op de natuur. Die hebben we te leen om straks weer door te geven aan een volgende generatie. Laten wij de aardbol daarom mooier achterlaten dan wij haar hebben aangetroffen. Dat is onze overtuiging, vanuit ons hart. Integer zijn is liefdevol handelen, ook als er niemand kijkt.

Op elk niveau
De Bakenscholen helpen jongeren zich voor te bereiden op hun toekomstige rol. Ze kunnen zich bij ons ontwikkelen tot burgers die zich bewust zijn van wat ze doen. En vastberaden zijn in hun intenties.
  • Trinitas Gymnasium is het enige zelfstandige gymnasium in Almere en biedt een mix van cultuur, klassieke oudheid en moderne wetenschap als rijke voedingsbodem voor de toekomst van haar leerlingen.
  • Park Lyceum biedt degelijk onderwijs op de schoolsoorten atheneum, havo en mavo, waarbij de internationale context en de aandacht voor persoonlijke vorming bijzonder zijn. Zo gaan leerlingen op uitwisseling, wordt er gewerkt aan Europese projecten en kunnen leerlingen verschillende erkend taalcertificaten behalen.
  • Poort, school voor havo en mavo is een jonge school in een nieuwe, bruisende wijk. Met persoonlijke aandacht en ruimte voor de individuele leerstijl en interesse. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het nieuwe schoolgebouw, waar de school medio 2019 haar intrek zal nemen.
  • Stad College is een Vakcollege. Vanaf het eerste jaar werkt de leerling aan het realiseren van zijn of haar beroepswens. Stad College biedt leerlingen gepersonaliseerd leren aan, waarbij ze ook hun eigen rooster maken. De docent is de coach, een mentor die mee kijkt over de schouder van de leerling naar de voortgang van het onderwijsleerproces.
  • International School Almere is een snelgroeiende IB World School voor leerlingen met een internationale achtergrond, to become global citizens in a sustainable world.
Meesterbaan heeft sinds kort ook een app. Kandidaten die de app gebruiken kunnen nu vacatures bekijken, vacatures opslaan en reageren op berichten via de invalpool. De komende periode bouwen zij de app verder uit voor een optimale mobiele beleving. De App is beschikbaar in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Vacature

Functietitel
Docent NASK en wiskunde Stad College 
Plaatsingsdatum
2-1-2019
Met ingang van
1-2-2019
Soort vacature
Fulltime
FTE
1,0
Omschrijving
Ben jij de enthousiaste docent Nask met een doel en wil je komen werken bij Stad College?

Vanaf 1 februari zijn wij op zoek naar een enthousiaste docent Nask/wiskunde die bewust kiest voor het werken met VMBO leerlingen. Investeren in een goede relatie met de leerling is hierbij essentieel.
Dit vraagt om oprechte belangstelling voor de leerling, geduld en goede communicatieve vaardigheden.
Wij zoeken een stevige persoonlijkheid, die staat als een huis, die over incasseringsvermogen beschikt en van uitdagingen houdt.
Je bent innovatief en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Ook het met enthousiasme aangaan van alle organisatorische veranderingen die we op de agenda van Stad College (Vakcollege, positive behavior support en gepersonaliseerd leren) hebben staan en hierin een actieve en creatieve rol nemen is een voorwaarde.

De voorkeur gaat uit naar een docent die ook een (co) mentorraat kan bedienen, maar dit is geen vereiste. Daarnaast is het een voordeel als er een belangstelling is om ook enkele lessen te geven in wiskunde.

Stad College is gevestigd op loopafstand van zowel het treinstation Almere Centrum als het gezellige centrum van Almere Stad.

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
De docent die wij zoeken heeft een focus op de leerling. Wij zoeken een docent die leerlingen kan stimuleren het beste uit zichzelf te halen, die leerlingen kan motiveren om zelfstandig te werken, maar die ook de nieuwsgierigheid van leerlingen weet te prikkelen.
De lesmethode die op Stad College centraal staat is het concept van gepersonaliseerd leren. Behalve een focus op de leerling, speelt gestructureerd lesgeven een belangrijke rol.

De docent die wij zoeken heeft een tweedegraads bevoegdheid en wij geven de voorkeur aan een docent die (co) mentorraat kan draaien
Het is belangrijk dat de docent ervaring heeft met het aanbieden van digitale lesstof en daarnaast affiniteit heeft met VMBO leerlingen.

Indien er belangstelling is om tevens het vak wiskunde te geven aan de onderbouw, dan is die ruimte er. Idealiter zou dit in de praktijk 0,8 fte in NASK en 0,2 fte in wiskunde betekenen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
 Inschaling is conform CAO VO op basis van ervaring in schaal LB

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met mevrouw R.Julen: r.julen@hetbaken.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.