Vacature HR Beleidsmedewerker in Haarlem

Onderwijs

Over Dunamare Bestuursbureau

Naam school
Dunamare Bestuursbureau
Contactpersoon
Mevr. Kousbroek
Plaats
Haarlem
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
Dunamare Onderwijsgroep bestaat uit 24 middelbare scholen in de regio Haarlem, Haarlemmermeer en Velsen met een uitstapje naar Harlingen en Uithoorn, ieder met een eigen identiteit en een grote mate van zelfstandigheid. Het onderwijsaanbod is rijk geschakeerd, van praktijkschool tot gymnasium. Wat deze 24 scholen delen zijn belangrijke ambities: het beste halen uit iedere leerling, individuele talenten in de volle breedte ontwikkelen en van iedere leerling een echte wereldburger maken.
 
De scholen kunnen rekenen op expertise en ondersteuning van de medewerkers van het Bestuurs- en servicebureau. Zo kunnen de medewerkers op de scholen zich richten op waar het om draait: de leerlingen in de klas.

Voor meer informatie kijk op www.dunamare.nl

 
Bijzonderheden
De scholen van Dunamare Onderwijsgroep bieden:
 • gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • intensieve begeleiding van nieuwe collega’s; 
 • ruime scholingsmogelijkheden via o.a. de Dunamare Academie;
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • aandacht voor vitaliteit door middel van onze vitaliteitsregeling en een (vrijwillige) vitaliteitsscan.

Vacature

Functietitel
HR Beleidsmedewerker 
Plaatsingsdatum
21-12-2018
Met ingang van
z.s.m.
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1
Omschrijving
Ben jij die HR professional die graag een bijdrage wil leveren aan verbetering van de kwaliteit van het voortgezet onderwijs? Die de visie van een onderwijsgroep kan vertalen in goed werkend beleid? Wil jij graag schoolleiders verder op weg helpen bij de soms complexe HR vraagstukken die op hun bord liggen? Dan ben jij wellicht onze nieuwe HR Beleidsmedewerker.

Welkom bij Dunamare Onderwijsgroep! Wij zijn een onderwijsgroep in de regio Haarlem en omstreken. Binnen Dunamare Onderwijsgroep bundelen 24 scholen voor voortgezet onderwijs in de regio’s Haarlem, Haarlemmermeer, IJmond, Uithoorn en Harlingen hun krachten. Samen beslaan onze scholen het hele spectrum van praktijkonderwijs tot gymnasium en van speciaal onderwijs tot maritieme opleidingen. Ruim 1700 medewerkers doen er alles aan om zo goed mogelijk onderwijs te bieden aan ongeveer 14.000 leerlingen.
Dunamare Onderwijsgroep is er om de scholen te laten groeien tot het beste dat zij kunnen zijn. Onderwijskwaliteit staat centraal. Goed werkgeverschap, gericht op brede talentontwikkeling van onze medewerkers, draagt daar aan bij. De afdeling HR maakt onderdeel uit van het Bestuurs- & Servicebureau en draagt bij aan goed werkgeverschap door met goede beleidsvoorstellen en programma’s te komen op gebied van o.a. talent- en leiderschapsontwikkeling, strategische personeelsplanning en vitaliteit & duurzame inzetbaarheid. Zo helpen wij de scholen om geweldig onderwijs mogelijk te maken. De mooie vraag die ons daarbij drijft is: “wat kan ik voor je doen?”

We hebben jou veel te bieden:
 • een fijne plek om te werken
 • een klein en ambitieus team van 9 HR collega’s om mee samen te werken
 • een uitdagende HR agenda, met nadruk op leiderschapsontwikkeling, strategische personeelsplanning en vitaliteit & duurzame inzetbaarheid
 • volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen
 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • een ‘platte’ organisatie waar je echt verschil kunt maken
Klinkt dat goed? Lees dan snel verder, want we vertellen je graag meer.

Een fijne plek om te werken                                                                                                                                          
Jouw werkplek vind je in het kantoor van het Dunamare Bestuurs- & Servicebureau, gelegen pal aan de N205 aan de rand van Haarlem, in het Oostpoort Center gebouw. Uitstekend bereikbaar met de auto en trein (NS station Spaarnwoude). Voor wie dichtbij woont en liever gaat fietsen is er een bewaakte fietsenstalling beschikbaar. En natuurlijk een fietsregeling! Het kantoor beschikt over uitstekende werk- en vergaderfaciliteiten. Het is er aangenaam open, modern ingericht, transparant, ruimtelijk en het heeft een prachtige lichtinval. Beneden in het pand is een brasserie gevestigd.

Een klein en ambitieus team HR collega’s                                                                                                                      
Het HR team bestaat uit in totaal 9 collega’s: 4 HR adviseurs, 2 medewerkers voor de Dunamare Academie, 2 projectmedewerkers voor programma H2O (een samenwerkingsverband met UvA en HvA) waar wij studenten helpen opleiden tot startbekwaam docent. Het HR team zit bij elkaar op 1 werkvloer, waardoor onderlinge afstemming en samenwerking echt gestimuleerd wordt. Vergaderen doen we zo min mogelijk. Elkaar helpen en inspireren zoveel mogelijk. Tijdens onze weekly stand-up nemen we de lopende zaken op een efficiënte manier door, zodat iedereen goed op de hoogte is.

Een uitdagende HR agenda                                                                                                                                            
De uitdagingen in het onderwijs zijn legio. Zeker ook voor een HR professional. Je werkt mee aan de uitvoering van het HR Plan, en daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan de realisatie van het strategisch plan van Dunamare “van goed naar geweldig”. Het HR plan heeft een aantal prioriteiten, waaronder de ontwikkeling van leiderschapsprogramma’s, het uitwerken van activiteiten op gebied van strategische personeelsplanning en het ontwikkelen van programma’s op gebied van vitaliteit & duurzame inzetbaarheid. Het bruist van de initiatieven op deze terreinen.

Volop mogelijkheden jezelf verder te ontwikkelen                                                                                                  
Dunamare biedt jou volop mogelijkheden jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied. Bijvoorbeeld via onze eigen Dunamare Academie. Wil je je daarnaast verder ontwikkelen, dan denken we graag met je mee.

Een ‘platte’ organisatie waar je echt verschil kunt maken                                                                                   
Het Bestuurs- & Servicebureau (BSB) van Dunamare Onderwijsgroep is een platte organisatie en bestaat feitelijk slechts uit twee hiërarchische lagen. Het samenspel tussen het BSB en de 24 scholen vraagt daarbij om een goed inlevingsvermogen en organisatiesensitiviteit. Een HR professional die goed kan luisteren en overtuigt op argumenten, kan in deze omgeving echt verschil maken.   

Functie-inhoud (dienstverband minimaal 32 uur per week)                                                                                
 • je ontwikkelt beleid, op basis van gedegen analyses                                                                                          
 • je werkt HR programma’s uit, draagt zorg voor goede besluitvorming daarover en helpt bij de implementatie ervan                                                                                                                                                           
 •  je bent eerste aanspreekpunt en adviseert scholen over de toepassing van CAO en personele wet- en regelgeving

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
 • je beschikt over WO werk- en denkniveau en hebt een onderzoekende houding                               
 • je hebt minimaal 5 jaar ervaring als HR beleidsexpert, bij voorkeur in de gebieden strategische personeelsmanagement en leren & ontwikkelen                                                                                                          
 • je bent een doortastende gesprekspartner, bent analytisch sterk en je werkt data gedreven                               
 • je hebt werkervaring in, of affiniteit met onderwijs                                                                                               
 • je beschikt over een goede schrijfvaardigheid en je laat in je werk een echte can-do mentaliteit zien   

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Schaal 11 (cao vo)
Arbeidsvoorwaarden
Je krijgt bij ons een prima en marktconform salaris. De functie is ingeschaald in schaal 11 van de cao Voortgezet Onderwijs. Daarnaast bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 7,4% van het jaarsalaris, een gedeeltelijke arbeidsongeschiktheids- verzekering, een automatische pensioenopbouw bij ABP, 10 weken vakantie per jaar, uitstekende verlofregelingen, een fiscaal aantrekkelijk fietsplan en goede scholingsmogelijkheden.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
We zijn heel benieuwd naar jouw sollicitatie! Je CV en motivatie kun je t/m 21 januari 2019 sturen via MeesterBaan. Rechtstreeks mailen mag ook. Dat kan naar Ellen Kousbroek, HR adviseur (e.kousbroek@dunamare.nl). Mocht je nadere informatie willen dan kun je contact opnemen met Ellen. Zij helpt je graag verder.
 
De sollicitatie bestaat uit in elk geval twee sollicitatierondes. Een assessment behoort tot de mogelijkheden. We streven ernaar de procedure in februari 2019 af te ronden.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.